Efter år av rykten har nu grundarna av begagnatsajten Blocket-se sålt sin skapelse. Och dessutom fått rejält betalt för det. Aftonbladetkontrollerade Finnmer betalar hela 183 miljoner kronor för sajten, meddelas i ett pressmeddelande. Siffror som får en av tänka på de gigantiska affärerna från internetboomens glada dagar.
- Det är klart att det kostar att köpa ett bra bolag, men de kommer tjäna 13 miljoner i år. Vi har goda förhoppningar att det kommer bli ännu högre framöver, säger Aftonbladets vd Rolf Ryssdal till Resume.se.

Han lovar också att inte ändra så mycket på sajten och även behålla varumärket Blocket. I och med affären tar en av Blockets tidigare ägare, Pierre Siri, över vd-stolen på Finnmer. Siri får också 9 procent av aktierna i Finnmer som betalning. Blockets andra ägare, grundaren Henrik Nordström, köps ut.

Aftonbladet har den senaste tiden satsat stort på sin sajt Finnmer, tidigare Byt.se.

Blocket grundades 1996, och omsätter i år cirka 34 miljoner kronor och gör en vinst på cirka 13 miljoner kronor. Enligt Nielsen/Netratings hade Blocket 934 000 unika besökare i september i år.

Finnmer ägs till 73 procent av holdingbolaget ASF Sverige AB som i sin tur ägs av Aftonbladet Hierta AB (70 procent) och Svenska Dagbladet AB och det norska bolaget Finn.no AS (15 procent var). De resterande 27 procenten av Finnmer ägs till lika delar av Helsingborgs Dagblad, Gota Media och Pierre Siri.