Det är inte längre nödvändigt att köpa en ip-box för 1 495 kronor för att kunna säga upp sitt vanliga telefonabonnemang hemma och ringa över bredbandsnätet. Med ett enkelt pc-program Running Voice IP kan du ta med dig ett vanligt 08-nummer eller det riktnummer du väljer i laptopen var helst i världen du reser så länge du har tillgång till ett bredandsnät.
Det går även att utnyttja kompisprogrammet MSN Messenger 4,6 och 4,7 till att ringa med Digisips ip-abonnemang till vanliga telefoner.

Internetworld har testat Digisips telefoni hemifrån under en veckas tid. Efter registrering på Digisips hemsida kommer användareuppgifterna omgående och när vi sedan betalat in startavgiften via postgirot kommer alla nödvändiga koder snabbt. När väl headsetet är inkopplat och alla användaruppgifter är registrerade är ljudkvalitén bättre än hos vanlig telefoni. Om du har behov av ett extra telefonabonnemang eller alltid har datorn på är detta en utmärkt lösning. Månadsavgiften är 50 kronor lägre än Telias.

Här skaffar du testabonnemang och laddar ner Running Voice IP.

Fakta

Startavgift 295 kr (Testa gratis i 15 minuter)
Månadsavgift 75 kronor
Sverigesamtal dag 15 öre/min
Sverigesamtal helg/kväll 10 öre/min
Mobil dagtid, kväll, helg 1,98 kr/min
Öppningsavgift 45 öre.
Samtal till Digisip-kunder är gratis.
Krav: bredband, adsl-funkar.