I den nya söktjänsten SmartView ska användare kunna hitta allt från bankomater och butiker till sjukhus och kyrkor genom att söka på en adress. När man söker visas platsen på en karta, och man får välja vilken typ av service eller butik man letar efter. Lokalerna visas sedan med markeringar på kartan. När man klickar på en markering visas namn och adress på företaget som listats, och man kan även få en vägbeskrivning. Tjänsten täcker bara USA och Kanada.

Denna typ av tjänst är inte någon nyhet, exempelvis har svenska Eniro.se samma funktioner på sin sajt. I USA finns sedan tidigare bland annat SuperPages.com, som drivs av landets största telefonbolag, Verizon Communications.

Google, vars topposition bland sökmotorer Yahoo vill återta, har däremot ännu inte lanserat ett sökvertyg som motsvarar SmartView eller SuperPages.com. Företaget testar nu en tjänst där man ska kunna söka på olika ord i kombination med en adress, skriver Reuters.

Efter att Yahoo bröt samarbetet med Google i förra månaden har bolaget lanserat flera nyheter. Bland annat har man beslutat att sluta erbjuda ökad indexering i sökmotorn mot betalning, ett system som enligt Yahoo gjort att sökresultaten blivit snedvridna.
I förra veckan meddelade Yahoo att man ska indexera miljarder dokument från olika databaser som vanligtvis inte kan nås genom sökmotorer, i en strävan att fördjupa innehållet i söktjänsten.