Bredbandsgrossisten Song gick nyligen ut med att man uppgraderar telestationer runt om i landet för adsl2+ och lanserar ett super-adsl med 28 megabits surfhastighet. Först ut att leverera tjänsten till kund blir spanska Adamo, som bara funnits på den svenska marknaden ett halvår. I ett första skede är det 300 000 hushåll i 30 småstäder som får tillgång till tjänsten.

- Intresset för riktigt snabba bredbandsuppkopplingar är större i småstäder än i de stora städerna. Men vi kommer att fortsätta att bygga ut även till Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Adamos svenske vd Fredrik Gillström.

Prislappen är 348 kronor i månaden för 28 megabits surfhastighet. Jämförelsevis tar Bredbandsbolaget 449 kronor i månaden för sitt 24 megabits-bredband i telejacket.

Adamo levererade sina första abonnemang i Sverige i mars och har idag 2 000-3 000 kunder. Fredrik Gillström vill inte avslöja hur mycket företaget omsätter, men säger att målet är att till årsskiftet nå 10 000 kunder i Sverige. Något han tror är möjligt.
-Tillväxttakten ökar hela tiden, allt eftersom vi blir mer kända och folk vågar lite på att vi är en stabil leverantör och inte kommer att höja priserna, säger Fredrik Gillström.