Bittorrent, som blivit det mest populära fildelningsnätverket, har samma problem som tvingade det ursprungliga Napster att stänga ner. Även om själva fildelningen är decentraliserad till användarna själva så behövs det centraliserade trackers för att hitta bittorrent-filer. Därför var det bara en tidsfråga innan den mycket populära tjänsten Suprnova stängdes ner.

- Vi stänger ner för gott i den skepnad vi alla känner till. Vi vet inte om Suprnova kommer att återvända, men vi kommer definitivt aldrig mer ha torrent-länkar på sajten, skrev sajten Supernova innan den helt försvann från webben.

Men upphovsmännen till Suprnova har arbetat fram den decentraliserade trackern Exeem som gör varje användare till en tracker. Exeem är ännu inte släppt till allmänheten utan betatestas av 5000 användare.

Polis, film och skivbranschen har ökat trycket på Kazaas efterföljare som Bittorrent och Edonkey. Kriget mot fildelarna har trappats upp genom tillslag mot bittorrent-trackern Finreactor Finland och två sajter med kopplingar till fildelningsnätverket Edonkey i Holland. Samtidigt har den svenska bittorrent-trackern The Pirate Bay slagit alla rekord med upp till en miljon peers, vilket betyder hundratusentals fildelare.