Förutom Anna König, som satt i Moderata Ungdomsförbundets förbundsstyrelse 2002-2004, är skivindustrins branschorganisation IFPI, Aftonbladet, Läkemedelsindustrin och Nordkorea också nominerade till Polar Pirate Prize i kategorin Årets antipirat. Priset kommer att delas ut lördagen den 15 januari.

- Jag är mycket smickrad av nomineringen. Jag har under lång tid försökt få människor att förstå att den moraliska problematiken kring piratkopiering. Om det inte lönar sig att producera musik och film kommer
inte bara vi konsumenter att drabbas utan också artister, skådespelare och musiker som precis som vi andra behöver mat på bordet, säger Anna König i ett pressmeddelande.

Samtidigt anser hon att skivindustrin får skylla sig själv vad det gäller olaglig fildelning eftersom de inte utnyttjat den teknik som funnits.

- Men den som köper piratkopierade DVD- och CD skivor bör ha dåligt samvete eftersom det riskerar att drabba utbudet av musik och film på sikt. Det är märkligt att inte fler skivbolag och musiker vågar delta i debatten om upphovsrätt eftersom det uppenbarligen är något som de bör ha intresse av, avslutar Anna König