Det finns många obesvarade frågor runt razzian mot Bahnhof i torsdags. Bahnhofs juridiska ombud, advokat Wilhelm Dahlborn, är mycket kritiskt till att Kronofogdemyndigheten hade löpande kontakter med anmälarna under tillslaget.

- Kronofogdemyndigheten ska vara opartiska. Det verkar lite konstigt att Kronofogdemyndigheterna under arbetet var i ständig kontakt med Antipiratbyråns ombud, säger Wilhelm Dahlborn, Bahnhofs advokat.

Av polisanmälan framgår det att en representant för Antipiratbyrån, Anders Nilsson, till och med var med när polisen på plats tog upp en anmälan.

- Jag är så arg att jag skakar. Det är för jävligt att Antipiratbyrån klampar omkring i våra lokaler tillsammans med Kronofogdemyndigheten och botaniserar bland våra grejor. Vi känner oss rättslösa, säger Jon Karlung, vd på Bahnhof.

När polisen beslagtog servrarna växlade ärendet från civilrätt till straffrätt. I det civilrättsliga intrångsundersökningen var det företaget Bahnhof som var måltavlan och vad som fick eftersökas var strikt reglerat i tingsrättens beslut. I brottmålet är det eventuella anställda kan åtalas, men då måste gärningsmännen bindas till brotten bortom all rimlig tvivel.

Antipiratbyrån, Stim, Universal Music, EMI Music och Sony Music har deponerat 1 miljon kronor hos tingsrätten för eventuella skadeståndskrav från Bahnhof. Och Kronofogden hittade aldrig de filmer och musikalbum som intrångsundersökningen gällde.

- Jag utesluter inte skadeståndskrav, men just nu måste jag agera för att skydda företaget och värna våra kunder. Skadeståndsfrågan får vänta, säger Jon Karlung, vd på Bahnhof Internet.

Enligt polisen var det Kronofogden som tillkallade polisen till Bahnhof efter att de hittat upphovsrättskyddat material på fyra serverar i Bahnhofs lokaler.

- Jag är rädd för att utredningen kommer att ta väldigt lång tid. Säkert flera månader. Vi måste prioritera barnpornografibrott och ärenden med frihetsberövanden, säger Göran Olsson, chef för utredningsroteln på Citypolisen i Stockholm.

Bahnhof har en månad på sig att väcka frågan om skadestånd mot Antipiratbyrån.