Tekniken är redan klar hos Sveriges Radio, men det är en del upphovsrättsfrågor som måste lösas innan podcastingen kan starta inom ett par veckor. Podcasting är nedladdningsbar radio som går att prenumerara på direkt ner i mp3-spelaren.

- Vi har pratat om program som lördagsintervjun. Av upphovsrättsliga skäl är bara pratprogram aktuella. Men även i pratprogram finns det signaturer där upphovsrätten måste lösas, säger Mats Åkerlund, chef för nya medier på Sveriges Radio.

Det är fortfarande inte klart vilka program som är aktuella att podcasta. Under en testperiod handlar det om fem till sex program, enligt Mats Åkerlund.

- Podcasting sprider sig snabbt. Det är ett jättebra sätt att göra våra program tillgängliga för publiken.

Utomlands har den gamla MTV-vjayen Adam Curry blivit podcastaren nummer ett och BBC har podcasting sedan en tid. I Sverige har bloggare som Stephanie Müller podcastat och Dagensskiva startade podcasting i måndags.

- Varje vecka kommer ett nytt program. Andra medarbetare kommer att starta program med musik du aldrig får höra i svensk radio, säger Kal Ström, chefredaktör för Dagensskiva.

Idag finns det inte något särskilt avtal för podcasting hos Stim, men Kal Ström hoppas att en vanlig internetradio-licens ska gälla.

- I USA finns en särskild licens för podcasting. Jag hoppas att en vanlig internetradiolicens ska räcka eftersom lyssnarna inte kan styra vilka låtar som spelas. Om det blir nedladdningslicensen som gäller blir det alldeles för dyrt för oss, säger Kal Ström.