Kronofogdemyndigheten hittade inte något av det som fanns i tingsrättens tillstånd till en civil husrannsakan. Varken de utpekade servrarna, inte de fyra filmerna och åtta musikalbumen, ingen ftp-programvara, inga loggfiler på vad som laddats ner av vem, inga fjärrstyrningsprogram som utnyttjades för att administrera de eftersökta servrarna. Däremot lyckades de identifiera en anställds e-postadress, men det gick inte att hitta några bevis i den utpekades brevlåda som kopplade honom till de eftersökta servrarna.

Däremot står det klart att Antipiratbyråns advokat Daniel Wåtz ringde upp kronokommissarien klockan 11:00 och 13:00 under torsdagen och undrade hur undersökningen gick. Klockan 14:30 stod Antipiratbyråns Henrik Pontén i fastighetens entréhall och berättade för kronokommissarien att polis anlänt som vill prata med honom

I polisanmälan står det att både Kronofogdemyndigheten och Antipiratbyrån ringt till polisen. Kronofogdemyndigheten tillsammans med konsulterna Softtronic kontaktade polisen efter att de hade upptäckt olagligt material på servrarna då det fanns risk att Bahnhof skulle förstöra bevismaterial om inte servrarna togs i beslag omedelbart.