Förra året ökade Ongame, som äger dotterbolaget Safe Pay driver en av världens största pokersajt Pokerroom.com, omsättningen med 253 procent till 411 miljoner kronor samtidigt som vinsten femfaldigades till 137 miljoner kronor. Det ger snabbväxaren en vinstmarginal otroliga 33 procent.

Styrelsen föreslår i årsredovisning att 81,3 miljoner av förra årets vinst ska delas ut till bolagets aktieägare i samband bolagsstämman i maj.

- Vi räknar med att pengarna inte behövs i bolaget. Ongame har varit lönsamt i flera år och har kunnat försörja sig självt på de pengar som intjänats. Så kommer det vara även fortsättningsvis, säger Bo Johnson, Ongames styrelseordförande till DI.se.

Bo Johnsons 15-procentiga aktieinnehav ger honom 12 miljoner aktieutdelning i vår. Mest pengar går till familjen Hörnell som kontrollerar 53 procent av aktierna. Vilket innebär att pappa Erik och de tre bröderna Oskar, Karl och Johan får 43 miljoner i utdelning. Medgrundaren Claes Lidell inkasserar 23 miljoner kronor. Dessutom delar en handfull minoritetsägare på 4 miljoner kronor.