Debatten har aldrig varit hetare om fildelningens vara eller icke-vara. Läsare har hört av sig under hela 2005 till Internetworld för att diskutera fildelningsjuridik. Samtidigt har film- och musikbranscherna börjat samarbeta för att minska nedladdningen av upphovsrättsskyddat material.

Tillslaget mot Bahnhof och polisanmälningar en masse mot fildelare samt debatten kring lagförslaget om en ny strängare upphovsrätt borde ha påverkat fildelandet i Sverige. Men faktum är att Sveriges två största bredbandsoperatörer Teliasonera och Bredbandsbolaget inte har märkt någon nedgång i fildelningstrafiken.

- Vi har inte märkt någon skillnad. Inte någon tillräckligt stor så att det har blivit en diskussion om det, säger Peder Ramel, vd för Bredbandsbolaget till Internetworld.

Inte heller Teliasonera, Sveriges största bredbandsoperatör har märkt någon skillnad.

- Vi ser ingen förändring vad gäller internettrafiken efter diskussionen om ny lag mot fildelning eller tillslaget mot Bahnhof, säger Hans G Larsson, pressansvarig för konsumentsegementet på Teliasonera.

Samtidigt trappas kriget mot fildelaren upp. Musikbranschens organisation Ifpi stämmer nu 963 personer i elva länder. Nytt är stämningar i Japan, Holland, Finland, Irland och Island. Tidigare har Ifpi vidtagit juridiska åtgärder i Österrike, Danmark, England, Frankrike, Tyskland och Italien.

I Sverige och Spanien har Ifpi hittills nöjt sig med att skicka varningsmeddelande till fildelare, men det är osäkert hur länge de nöjer sig med varningar.

- Juridiska åtgärder i flera länder är på gång, skriver Ifpi i ett pressmeddelande.