Vad tycker du var årets viktigaste eller mest spännande internethändelse?
– Att bitcoin har blivit mainstream, är det viktigaste och mest spännande som hänt, inte bara under 2013 utan kanske till och med sedan e-posten. Tänk på e-post som digitala brev och bitcoin som digitala pengar – gratis globala transaktioner i realtid. Verkligt innovativa teknologier trotsar mänskliga konventioner och tvingar regeringar och samhällsstrukturer att böja sig eller rent av gå sönder. Det är det som är så spännande med bitcoin; ju mer de slåss mot det, desto mer värdefullt blir det.

Vad var det värsta eller sämsta som hände under 2013 inom internetsfären?
– Avslöjandet att NSA lyssnar på allt världen runt. Men på ett sätt är det bra att vi nu kan sluta gissa om vi blir övervakade och helt enkelt utgå från att vi är det. 1984 hände verkligen under 2013, men mer skrämmande än George Orwell kunde föreställa sig.

Vad kommer vi se tillbaka och skratta åt?
– Föreställningen att man måste vara i Silicon Valley för att köra en startup. Startups dyker upp över hela världen nu. Verktygen som krävs för att bygga startups har spridits till världens alla hörn. Den sista pusselbiten är pengarna. Crowdfunding för startups växer sig starkare dag för dag och det kommer att bryta ner de geografiska barriärerna mellan bra idéer och medlen för att stödja dem.

Vilken är årets pryl?
– 3d-skrivare och personliga drönare. Personligen är jag inte så förtjust i någon av dem, men det går inte att förneka att människor går igång på dem.
Vad är din största önskning inför det kommande året inom internet och digitalt?– Självkörande el-bilar. Två fantastiska innovationer som utvecklas parallellt. En bil som kan åka och ladda sig själv! Självkörande bilar kommer att förändra hur städer fungerar med till exempel taxi och transportbilar. Det är svindlande att fundera på vilken inverkan detta kommar att få framöver. Vem vet, kanske en drönare kommer att flyga ut ur transportbilen för att leverera ett paket vid min dörr!