Ta kontroll över dina anteckningar

Med en bra anteckningstjänst tar du kontroll över idéer och uppslag, inspirerande artiklar eller kontakter du inte vill tappa bort. Använder du inte något anteckningsverktyg så är det hög tid att testa under 2014. Här är några tips:

Evernote

Evernote är störst i genren och en gammal favorit som håller ännu. En mångsidig tjänst som kan användas på en mängd olika sätt beroende på hur du gillar att jobba. Speciellt bra är Evernote för att digitalisera fysiska dokument. Oavsett om det handlar om en servett som du kladdat ner idéer på, ett visitkort eller en kallelse till tandläkaren. Ta en bild och spara den i Evernote så blir texten i bilden sökbar och du kan enkelt hitta den i efterhand. Du kan också ställa in en påminnelse om lappen kräver att du agerar. Om du redan är Evernoteanvändare så föreslår vi att du kollar in Evernotes blogg för tips på hur du kan få ut mer av tjänsten.

Fetchnotes

En anteckningstjänst som är snygg, enkel och genomtänkt. Med Fetchnotes skapar du snabbt anteckningar och du kan enkelt organisera dem i olika projekt eller dela dem med andra. Det är också smidigt att söka och samarbeta med andra.

Andra populära enklare anteckningsappar är till exempel Simplenote och Notational Velocity.

Håll koll på arbetet och livet med Mem:o

Oavsett om du är konsult som behöver hålla koll på hur många timmar du lägger på olika projekt eller om du bara vill logga dina vanor, så är Mem:o ett väldigt snyggt verktyg för att logga och visualisera information.

Bättre epost med Mailbox

En av förra årets mest uppmärksammade appar försöker skapa en smartare och mer effektiv hantering av en av den moderna tidens största tidstjuvar och stressfaktorer – eposten. Mailbox skapades med mobilen i fokus och många var imponerade av nytänket. Apple har kopierade vissa funktioner rakt in i IOS och Mailbox köptes under året upp av Dropbox. Vill du få bättre kontroll på din inkorg under 2014 är Mailbox därför ett hett tips.

Skaffa en att göra-lista som du trivs med

Att göra-listor är en gigantisk genre av appar och tjänster och många är vi som slösat onödigt mycket tid på att försöka hitta det perfekta verktyget för att hålla ordning på allt som ska göras. Men att ha en väl fungerande att-göra-lista är trots allt ett av de mest grundläggande faktorerna för att få saker gjorde. Här är några tjänster som verkar lovande inför 2014.

Taasky

Lättanvänd och väldigt snygg att-göra-app för IOS. Snygg design gör det roligare att beta av tråkiga sysslor.

Any.do

En uppmärksammade och hyllad att-göra app för iOS och Android. En rejäl att-göra-lista med många funktioner. Bland annat kan du lägga till anteckningar till att-göra-poster och ställa in påminnelser som aktiveras när du befinner dig på en viss plats.