Loopias nya webb-dokusåpa ska heta To Serve And Protect, och går ut på att deltagarna ska lösa dator-relaterade problem.

Programmet beskrivs som ”nischad webb-tv där både de medverkande och målgruppen är personer med ett extremt datorintresse”. Vinnaren kommer att erbjudas anställning hos Loopia.

- Vi på Loopia är dagligen i kontakt med personer som har stora tekniska kunskaper och som redan idag i princip driver sin egen serverhall hemma i lägenheten. Vi har länge känt att vi vill ge någonting extra till dessa människor, som brinner för samma saker som vi, säger Sam Nurmi, vd på Loopia i ett pressmeddelande.

Programmet kommer att sändas på webben två gånger i veckan. Tanken är att det ska guida deltagare och tittare in i webbhotellsvärlden, där det enligt Loopia bjuds på ”tuffa tekniska utmaningar som kräver stora mängder Jolt-Cola, koncentration och näsa för problemlösning”.

Programmet är tänkt att börja sändas under hösten.

- Vi har ingen färdig programledare idag, men skulle gärna se kontroversiella Alexander Bard eller domängurun Göran Glück i den rollen. Den som är intresserad av att delta i TV-programmet kan skicka in en anmälan, skriven i leetspeak, till devnull@loopia.se, säger Sam Nurmi.