Den svenske fastighetsmiljardären Sten Mörtstedt vill sprida Lunarstorm-konceptet till fler länder. Därför erbjuder han sig nu att köpa hela bolaget Lunarworks, som äger Lunarstorm. Det rapporterar Dagens Industri.

Sten Mörtstedt är redan idag den största ägaren i Lunarworks och har nu erbjudit sig att köpa de aktier han inte äger till ett pris av 170 miljoner kronor.

Förra året lanserades Lunarstorm i Storbritannien. Men nu vill Sten Mörtstedt alltså ta konceptet till ännu fler marknader, först till Europa men sedan till resten av världen.

- Först och främst ska vi lyckas etablera oss på allvar i Storbritannien. Men sedan kan jag se att vi rullar ut konceptet i Kina, USA och övriga Europa, säger Sten Mörtstedt, till Dagens Industri.

Men för att klara expansionen behövs mer kapital och det är därför Sten Mörtstedt erbjuder sig att köpa ut de övriga ägarna.

- Vi kommer att investera ett par hundra miljoner kronor de närmaste åren och då tyckte jag det var bäst att köpa ut de andra ägarna. Annars hade de ju blivit utspädda ganska rejält, säger Sten Mörtstedt till Dagens Industri.

Communityn Lunarstorm lanserades år 2000. Redan vid starten hade communityn 43 000 användare som följde med från Lunar-grundaren Rickard Ericssons hobbyprojekt Stajlplejs. Communityn Stajlplejs var nordens första community på nätet och låg till grund för utvecklingen av Lunarstorm.

Lunarstorm har idag över 1,2 miljoner medlemmar. I fjol omsatte sajten 71 miljoner kronor och gjorde en vinst på 14.9 miljoner