Idag presenterar Google sin nya webbaserade kalender-applikation, som föga förvånande fått namnet Google Calendar. Kalendern från Google är gratis att använda och helt webbaserad.

Enligt Cnet, som testat tjänsten, är kalendern enkel att använda och innehåller, som är vanligt med Googles produkter, goda sökfunktioner. Google Calendar gör det också möjligt att lägga till händelser till kalendern direkt från kalendarier på webben eller från vänners kalendrar.

Användarna kan välja att göra hela eller en del av innehållet i sina kalendrar tillgängligt för vänner och andra som använder Google Calendar. Det ska också gå att importera uppgifter från, och synkronisera Googles kalender med program som Microsoft Outlook och Apples iCal.

Googles kalendertjänst kan bli en farlig konkurrent för Microsofts e-post och kalenderprogram Outlook, som har en stark ställning på marknaden. Microsoft planerar en stor uppgradering av kalenderfunktionen i Outlook senare i år och mjukvarujätten sägs också satsa stort på kalenderfunktioner i det nya operativsystemet Vista.

Här hittar du Google Calendar.

Läs mer: