- Vi har inte haft så här roligt på länge, säger en mycket glad Fredrik Jung Abbou, som är en av grundarna till Mypix.

Köpesummam hålls hemlig och Fredrik Jung Abbou vill inte säga exakt vad han och hans medgrundare Eli Keren tjänar på affären.

- Vi är väldigt nöjda. Det kan jag säga, säger han.

Fredrik Jung Abbou tror att anledningen till att Fotoquick väljer att köpa Mypix är för att de lyckats bygga upp en unik och modern plattform.

- Vår plattform ligger i framkant. Det finns andra som har någon eller några av de funktioner vi har. Men jag tror ingen annan har helhetslösningen som vi byggt upp, säger han.

- Förvärvet är helt i linje med vår affärsstrategi även om bolaget omsättningsmässigt är av mindre karaktär. MyPix.se har på ett imponerande sätt skapat en framgångsrik och användarvänlig plattform för hantering av bilder och handel med moderna digitala bildprodukter via internet, säger Gustaf Öhrn, vd för Fotoquick.

Mypix två grundare Eli Keren och Fredrik Jung Abbou kommer omedelbart att börja jobba heltid med utveckling av affärsmodeller och tjänster inom Fotoquick-koncernen.

- Tanken är att vi ska ut i Europa och jobba med vår plattform fast under Fotoquicks varumärken, säger Fredrik Jung Abbou.

- För Fotoquicks del innebär förvärvet att vi snabbt och effektivt tillförs hög kompetens och en central samordning av vår prioriterade satsning på Internet som distributionskanal, säger Gustaf Öhrn, VD för Fotoquick.

Fredrik Jung Abbou säger att Mypix och FotoQuick nu kommer att kunna nå upp till de volymer som krävs för att verkligen tjäna stora pengar på tjänster som Mypix. Det i sin tur ska göra det möjligt att utveckla nya saker som Mypix inte haft resurserna till. Han berättar att Mypix budget legat på runt en miljon på årsbasis och att det nu öppnas en mängd möjligheter.

- Vi kan göra en mängd saker som vi velat göra innan men inte haft budget till. Fotoquick har storleken, säger han.

MyPix.se grundades i mars 2004 och nyligen utökades verksamheten till den norska marknaden. I mars i år utnämndes Mypix.se till bäst i test när Internetworld testade fotosajter.

Inspirationen till Mypix har upphovsmännen hämtat från tjänster i USA.

- Vi har plockat russinen ur kakan och inkorporerat de bästa delarna från därifrån, säger Fredrik Jung Abbou.

Fotoquick har expanderat kraftigt genom uppköp den senaste tiden. Under 2005 genomfördes två förvärv – svenska Önskefoto
och den portugisiska fotokedjan Foto Sport. I början av 2006 köptes finska Eiri Oy. 2005 omsatte Fotoquick-koncernen 210 miljoner kronor.