Nu har Blocket.se och Allaannonser.se tecknat ett samarbetsavtal som innebär att Allaannonser får visa annonser från Blocket men med en del begränsningar.

- Vi är nöjda och jag tror att Allaannonser är nöjda, säger Blockets vd Pierre Siri.

Bråket började med att Allaannonser.se indexerade och gjorde Blockets annonser sökbara på sin sajt utan Blockets medgivande. Blocket stämde därför Allaannonser för upphovsrättsintrång i juni förra året. Ärendet har sedan dess legat hos Stockholms tingsrätt i väntan på avgöras. Nu stadsfästs förlikningen med en dom i rätten

I det nya avtalet ingår att Allaanonnser enbart får visa rubriken på Blockets annonser och när man klickar på en annons ska man inte kunna komma direkt till annonsen hos Blocket utan istället kommer man till Blockets sökresultatsida där den aktuella annonsen ligger framme. Detta för att användaren tydligt ska se Blockets sökmotor.

En annan viktig del i avtalet, enligt Pierre Siri, är att Allaannonser inte får sälja Blockets annonser vidare till andra sajter utan godkännande, som de tidigare gjort till Metro bland annat.

- Det är ju vi som äger upphovsrätten till vårt material. Nu har vi återfått kontrollen över var det publiceras, säger Pierre Siri.

Dessutom säger avtalet att Allaannonser bara får indexera Blockets annonser två gånger om dygnet, istället för hela tiden som tidigare. Det tycker Pierre Siri är lämpligt eftersom det då finns en viktig anledning för användarna att gå in på Blocket.ses först och inte direkt till Allaannonser.

- De agerar nu som en sökmotor ska agera, säger Pierre Siri.

Avtalet är enligt Pierre Siri ungefär detsamma som Blocket tidigare har med sajten Annonsguiden.nu. Men om det kommer någon annan sajt som Allaannonser och vill visa Blockets annonser är det inte självklart att de får det även om de vill följa Blockets regler.

- Just nu har vi Annonsguiden och Allaannonser som vi samarbetar med. Om det kommer någon ny så tar vi ställning till det då, säger Pierre Siri.