Den nya sajten ska förstärka och utveckla bevakning av affärslivet, den ekonomiska utvecklingen och privatekonomiska frågor.

- Vi satsar nu vidare för att verkligen etablera Ekonominyheterna.se som en av de tongivande svenska ekonomisajterna. Kombinationen av tv, tidning och nätet tror jag starkt på och jag tycker tidpunkten för vår satsning känns mycket spännande, säger Mattias Fyrenius, chef för Nya Medier på TV4.

TV4 kommer att stå för allt rörligt material på sajten och Veckans Affärer ska bidra med nyheter och kommentarer. Även Attention kommer att bidra med material.

- Vi ska se till att nätjournalistiken tar ett steg framåt med både mer exklusivt rörligt material och snabbare kommentarer. Konkurrensen på nätet handlar i dag för mycket om att bara berätta att något har hänt. Ekonominyheterna.se ska snabbt kunna ge svaret på varför något hänt, säger Pontus Schultz, chefredaktör Veckans Affärer.

- Veckans Affärer är en tung och viktig partner som passar bra ihop med Ekonominyheternas profil. Nätet blir publicistiskt en allt viktigare kanal, också för oss som tv-redaktion, säger Anders Palmgren, chef för Ekonominyheterna på TV4.

Chef för Ekonominyheterna.se blir Internetworlds tidigare chefredaktör Mikael Zackrisson.

Sajten relanseras den 1 september.