Fast Forward-programmet innebär att en skara startups under fyra månader bjuds på lokalhyra och rådgivning av erfarna entreprenörer. Tanken är att fånga upp startups i ett tidigt skede och få fart på dem på kort tid.

– De vi har valt ut har dels bra idéer, dels har vi fått titta på deras alpha- eller betaversioner. Vi tar inte in några powerpointidéer. De är mitt i processen och har testat på kunder, säger Peo Nilsson, en av rådgivarna som ska hjälpa bolagen, själv med en bakgrund som bland annat medgrundare av bostadssajten Booli.

Vissa av företagen har redan en publikt tillgänglig tjänst. Andra har varit mer hemlighetsfulla och håller ännu ingen offentlig betaversion. Inom tre månader ska Fast Forward-bolagen kunna visa upp en produkt som kan testas av allmänheten eller en större grupp betatestare. Annars har Sting möjlighet att bryta kontraktet.

Programmet kördes för första gången i höstas. Samma regel gällde för de åtta bolag som deltog i programmet i höstas, då det kördes för första gången.

– Av de åtta bolag vi hade inne under hösten har sex stycken gått live med sina tjänster. Alla dessa har redan intäkter. Övriga kommer lansera i februari eller mars, säger Peo Nilsson.

Som motprestation får Sting en option på två procent av företagen. Vid en framtida exit går pengarna tillbaka till verksamheten, eftersom Sting i sig är icke vinstdrivande.