Det var förra onsdagen som en av de populäraste bitcoin-plånböckerna för IOS, Blockchain, togs ner från App Store. I och med borttagandet finns det för närvarande inga bitcoin-plånböcker tillgängliga i App Store.

Blockchain har funnits på App Store sedan 2012 och har i dagsläget mer 120 000 användare. Apple har inte svarat specifikt på varför appen togs ner, men i ett mejl till Blockchain skriver de att appen har "tagits bort från App Store på grund av ett olöst problem."

Relaterat: Norge beskattar bitcoin

Detta är inte första gången Apple tar bort bitcoin-appar, förra året blev plånböckerna Bitpak och Coinbase portade från Appstore, där den senare hann vara uppe mindre än en månad. Dock finns Androidversionerna av Coinbase och Blockchain fortfarande tillgängliga i Google Play.

Blockchains vd Nicolas Cary skriver i ett blogginlägg att "Dessa åtgärder från Apple visar att de ser bitcoin som ett hot mot sitt betalningssystem och de använder sin monopolposition för att skydda sina egna intressen".

Enligt tidigare rykten arbetar Apple med att ta fram ett eget system för mobilbetalningar.

De som har installerat Blockchain kommer fortfarande att kunna använda appen, men kommer inte kunna uppdatera eller ladda ner appen igen.

Relaterat: Klarna: "Bitcoin är en bubbla"