5. Mobilskisser

Vi jobbar enligt Mobile First, och gör först mobilskisser som utvecklas till desktopskisser. Alla grafiska skisser föregås av prototyper, som görs responsiva i html med hjälp av Bootstrap.

6. Skiss

Mycket av diskussionerna handlade om att hitta ett bildspråk som engagerar besökaren och skiljer ut organisationen från de andra insamlingsorganisationerna. I de första skisserna låg den översta bilden kvar som en fast positionerad bakgrundsbild. Det ändrades i de sista skisserna. Bilderna får fortfarande ta stor plats, men även grafik som den stora kartan över var UNHCR arbetar visas stort.

I början var fotografierna fyrkantiga som i Instagram för skapa en aktualitetskänsla och närhet till personerna. Den gröna retrodata-typografin i första skissen var också ett sätt att illustrera att det handlar om snabba uppdateringar från katastrofområdena.

7. Färdig design

Designen som med små korrigeringar ligger till grund för  www.fnflykting.se.


Under vinjetten Så gjorde vi tar vi läsarna bakom kulisserna på Sveriges webbyråer och visar de skisser, prototyper som ledde fram till den färdiga sajten.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Jobbar du på en webbyrå? Är ni extra stolta över en sajt ni byggt? Hör av er till oss på internetworld@idg.se så får ni visa upp er i artikelserien “så gjorde vi” - med hela Internetsverige som publik!