Att det stora videoracet pågår för fullt blev tydligt i förra veckans artikelserie om webb-tv. Volvo har ledartröjan med flera upprepade virala succéer. Största beviset är på en succé är väl när hela världen får för sig att göra parodier.

Under månaderna som gått sedan Volvo släppte sin Epic Split där Jean-Claude van Damme balanserar mellan två lastbilar har parodierna duggat tätt. Många bygger på att lastbilarna eller van Damme är utbytta mot något betydligt rostigare, och i början fanns det så klart humor bara i kontrasten. Men så här med lite perspektiv krävs lite mer för att bli lika klassisk som huvudklippet. Här är fem parodier som sannolikt kommer leva vidare i folks minnen lika länge som van Dammes stoiska ansikte.

Chuck Norris och julgranen

Efter att de första, ofta amatörmässigt gjorda, parodierna haglat under veckorna efter lanseringen kom en riktig käftsmäll från actionhjälpten Chuck Norris. Det ungerska företaget Delov Digital står bakom produktionen och ja, Van Damme framstår som direkt svag i jämförelse. Kontrasten med den mysiga julhälsningen bidrog så klart också till succén.