I år blir det mer politik än vanligt på Webbdagarna. Nej, du kan vara lugn. Det kommer inte att ta överhanden. Det blir precis lika mycket energi, pepp, socialt, mobilt, konvertering och marknadsföring som vanligt.

Men vi är ändå glada för att både Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och Centerpartiets partiledare tillika näringsministern Annie Lööf kommer och pratar på årets upplaga av Webbdagarna, som går av stapeln den 19-20 mars i Stockholm.

En del kanske undrar varför. Låt mig kort ge de fyra viktigaste skälen från min horisont.

1. Vi gillar samhällsutveckling

Att jobba med internet är att jobba med utveckling, både av människor, företag, organisationer, samhället - ja, världen. Det är spännande och viktigt, men också förpliktigande. Och i det samtalet behövs både politiker, tekniker, entreprenörer, marknadsförare, kanske till och med journalister.

2. Vi gillar politik

I år är det valår och trots demokratins många brister finns det som bekant inget bättre system. Vi vill gärna höra hur politikerna ser på entreprenörskapet, på digitaliseringen, på det moderna samhället. Politiken är en viktig del av samhället och vi som arrangerar Webbdagarna vill gärna bidra till fler möten mellan politikerna och våra besökare: kommunikatörer, utvecklare, marknadsförare, entreprenörer och så vidare.

3. Vi vill berätta något för politikerna

I många år har vi fått höra från vår publik på Webbdagarna att "politikerna borde varit här". Inte för att prata, utan för att lyssna. Jag hoppas att vi ska kunna skicka med både Annie Lööf och Stefan Löfven en del tankar hem och vidare in i valrörelsen genom sitt besök på Webbdagarna.

4. För att det är världens bästa nätverk

Webbdagarna är förvisso en hel del kunskap, prat och visioner. Men det är också ett fantastiskt nätverk och möjlighet för samtal på mässgolvet, i korridorerna, under kaffepauserna. Vi får väl se hur länge de två partiledarna stannar, men jag hoppas att de även tar med sig några visitkort hem.
Hoppas vi ses i mars. Det kommer att bli storslaget.


Magnus Höij är chefredaktör på Internetworld. På Twitter är han @magnushoij.