När jag började min bana som entreprenör så pratade alla om hur viktigt det var att ha ett kontor och hur svårt det är att jobba hemifrån.

Jag höll inte med! Tänk vad suveränt det var att jobba hemifrån. Det var gratis, man blev inte störd av folk som försökte vara trevliga och man sparade in på restiden och kunde jobba i stället.

Sen började jag också få en väldig massa möten och ägnade nästan hela dagarna åt att bara åka runt och träffa människor. Möten hela dagarna och sen hem till köksbordet och skriva och mejla hela kvällarna.

Efter några månader blir man ganska trött. Och det blir svårt att skilja på jobb och fritid. Och man tappar till slut motivationen.

En fördel är att jag gör någonting som jag själv tycker är meningsfullt. Nästan dagligen får jag meddelanden från ungdomar som skriver och tackar oss för att vi finns och för att vi bryr oss, och då kan jag ju inte bara lägga ner verksamheten för att jag möter motgångar. Det taggar mig oerhört och får mig att kämpa vidare.

Dessutom fick jag lära mig på en föreläsning under kvällen att vi utsöndrar fyra gånger så mycket dopamin när vi är hjälpsamma som när vi har sex - inte konstigt att sociala entreprenörer ofta är så mycket gladare än andra...

Hursomhelst så skrev vi i veckan på kontraktet till vårt nya kontor och OJ vad underbart det är! Man får möjlighet att åka hemifrån varje dag, har allting samlat och har någonstans att ta möten. Mitt hem har blivit en plats för avkoppling och på kontoret är det hundra procent fokus på jobb.

Har du bara minsta lilla budget - lägg pengarna på kontorsplats, det kommer att löna sig.