Josefine Wahlbergs text hos Internetworld om sin Kafka-mardröm hos Arbetsförmedlingen fick rejält med uppmärksamhet. Den har delats och kommenterats mer än 5000 gånger i sociala medier och lett till utspel på hög politisk nivå. Redan är den årets mest lästa text på internetworld.se.

Det är inte svårt att förstå varför. Det är smärtsam läsning hon bjuder på. Josefine Wahlberg har grundat bolaget Jiddr och vill anställa en ung person. Hon vänder sig till Arbetsförmedlingen - som på sex veckor lyckas ordna fram exakt noll intresserade kandidater. Trots att det i hennes hemkommun finns 365 unga arbetssökande.

Det sorgligaste i historien är att Josefine Wahlberg borde vara en drömkund. Ändå misslyckades Arbetsförmedlingen så kapitalt.

Jag tror inte att det går att förklara med en trött handläggare eller ett bortglömt ärende. Jag tror problemet ligger djupare än så.

Ta själv en titt i Arbetsförmedlingens platsbank och fundera: Där finns tusentals lediga jobb prydligt uppspaltade i till synes ändlösa underkategorier. Platsannonser från stora arbetsgivare med hr-avdelningar, rekryteringsprocesser och kollektivavtal.

Avdelningen “för arbetsgivare” toppas av en räknesnurra för att räkna ut arbetsgivarstöd. Högst upp under “hitta medarbetare” finns en länk till myndighetens cv-databas.

Det doftar av det gamla Sverige. Av industri, stordrift och anställningstrygghet för livet.

Sådant är irrelevant för en startup. För bolag som Jiddr handlar det om att anställda en eller ett fåtal personer, kanske för första gången i företagets liv. Det är inte alls säkert att det man söker kan spaltas upp och prickas av i ett excelark. Vem bryr sig om en utvecklare har noll eller femton års erfarenhet? Vad spelar det för roll hur lång utbildning hen har? Så länge personen levererar, funkar med de andra i gruppen och tar sig an jobbet med entusiasm är det oviktigt.

Klart är också att Josefine Wahlberg är långt ifrån ensam. I veckan har jag diskuterat hennes story med flera i startup-världen. Alla reagerar på samma sätt när jag ställer frågan: har du vänt dig till Arbetsförmedlingen för att rekrytera? Först med förvåning, sen med ett skratt. Det är för de flesta ett helt otänkbart sätt att få tag på personal.

Statistiken pekar åt samma håll: Bara femton procent av Sveriges småföretagare använder Arbetsförmedlingen för att rekrytera, enligt en undersökning från Företagarna.

Det är sorgligt. Sverige är ett av världens mest framstående teknikländer. Listan över svenska startups som lagt världen för sina fötter kan göras lång. Men myndigheten som ska förse dem med arbetskraft tycks helt ha missat att hänga med i utvecklingen.


Daniel Goldberg är redaktör på Internetworld. På Twitter är han @danielg0ldberg