Det är åklagarmyndigheten i New York som har skickat en rättslig kallelse till Mt Gox och dess vd Mark Karpeles till följd av att sajten stängde ner sin verksamhet under gårdagen, rapporterar Wall Street Journal.

De amerikanska åklagarna har avböjt att kommentera fallet, men även japanska myndigheter har börjat undersöka det mystiska försvinnandet av bitcoin-handelsplatsen Mt Gox, som har sitt kontor i Tokyo.

– I detta skede så samlar de finansiella myndigheterna, polisen och finansrådet information om fallet, säger presschefen för den japanska regeringen, Yoshihide Suga, till Reuters.

Mt Gox har blivit svartlistat av Bitcoin-communityt och har självmant utslutits från Bitcoin Foundation, en organisation som syftar till att främja användandet av den digitala valutan.

Mt Gox vd Mark Karpeles skriver följande i ett mejl till Reuters: "Vi kommer göra ett offentligt uttlåtande så småningom. Vi har kommit till en vändpunkt för verksamheten, men jag kan inte säga mer nu då det involverar flera andra parter".

Det ras på cirka 20 procent som bitcoin-kursen såg i samband med Mt Gox försvinnande har återhämtats och när detta skrivs är kursen uppe i över 570 dollar.