Detta blir tredje året då du kör Blogg100. Varför?
– I första hand för att det verkligen fungerar. Precis som förra året vid den här tiden kände jag att mitt eget bloggande tappat farten lite och jag behövde en utmaning för att komma igång igen. Förra året var vi över 600 personer som peppade varandra att blogga 100 dagar i rad och vi skrev 19 000 inlägg tillsammans. Jag har svårt att tänka mig ett bättre sätt att både trigga sig själv att skriva mer och oftare, men också att dela erfarenheter med andra.

– För mig påminner det om när bloggandet slog igenom för ungefär tio år sedan. Samma känsla av upptäckarglädje och positiva effekter upplever jag från Blogg100. Jag har dessutom upptäckt otroligt många nya bloggar genom utmaningen.

I år verkar det bli ett antal företag som bloggar också på Blogg100. Varför lyfter du fram detta specifikt?
– Redan förra året var det flera företag som genomförde Blogg100 på sina företagsbloggar, och i år kommer jag själv att blogga tillsammans med mina kollegor på kommunikationsbyrån Intellecta Corporate. Vi har startat en ny blogg i dagarna och har även utmanat andra byråer att hänga med. Hittills har bland andra Springtime, Gullers Grupp, Ziggy Creative Colony och Box Communications sagt att de vill vara med i utmaningen.

– För oss som bland annat jobbar med digitala strategier och redaktionell kommunikation finns det ett stort signalvärde i att även leva lite som vi lär. Dessutom handlar det för oss på Intellecta om ett sätt att dela kunskap med både våra kunder och våra anställda, lite som att vi visar vad som händer bakom kulisserna på byrån.

Hittar bloggen ut till nya grupper, eller är det framför allt återkommande bloggare som kommer att vara aktiva?
– Hittills är det både nya och gamla bloggar som dykt upp i anmälningslistan för Blogg100. Vad jag tycker är extra kul är att det verkligen är helt vanliga personer över hela Sverige som fått nys om utmaningen och vill vara med. Det känns mer på riktigt än om det bara var en grej som några branschmänniskor sysslade med.

– Bloggen är långt ifrån död. Det bloggas mer än någonsin i Sverige och Blogg100 är ett sätt att uppmärksamma och uppmuntra den utvecklingen i en tid där korta statusuppdateringar och tweets konkurrerar om uppmärksamheten.

Mer om Blogg100 och anmälan hittar du här.