Jumpstarter har utvecklat en hostingplattform som ska göra det enklare för webbutvecklare att konfigurera servrar, databaser och ramverk. Istället för att ägna timmar eller dagar åt förarbete är målet att man ska komma igång och jobba på sekunder.

Bolaget prisades nyligen som en av Sveriges hetaste startups av Internetworld. I förra veckan lämnade man den stängda betafasen – och nådde på bara en vecka mer än två tusen registrerade användare.

– Det är långt över förväntan på så kort tid, säger medgrundaren Daniel Marklund.

Jumpstarters affärsmodell bygger på prenumerationsintäkter. Att öppna ett konto och starta obegränsat antal projekt är gratis. Månadskostnaden avgörs istället av hur mycket trafik som kommer till sajterna ifråga.

I höstas tog Jumpstarter in sammanlagt elva miljoner i riskkapital från Earlybird Ventures, Paua Ventures och Martin Sinner. Pengarna har bekostat framförallt utveckling och marknadsföring.

– Vi har byggt en egensnickrad lösning som är väldigt innovationstung. Vi säljer en infrastruktur och då måste allt hålla ihop. Pengarna hjälpte oss att gå från prototyp till färdig produkt, och nu gäller det att ta den ut på marknaden, säger Daniel Marklund.

Grundarna Daniel Marklund, Per Jonsson och Hannes Landeholm träffades på Linköpings Universitet, och startade Jumpstarter år 2012.

Fakta

Vad: Tjänst som låter utvecklare snabbt konfigurera servrar och ramverk för att börja skriva kod direkt.

Grundare: Per Jonsson, Hannes Landeholm och Daniel Marklund.

Grundat år: 2012

Antal anställda: 8

Finansiärer: Earlybird Ventures, Paua Ventures och Martin Sinner bland andra.www.jumpstarter.io