Surdegsfanatiker älskar att berätta om sina nya bröd, hundägare visar stolt upp bilder på sin vovve, trädgårdsfantaster älskar att visa upp sina prisbelönta rosor, fågelskådare älskar att visa bilder på alla sällsynta arter de spanat på, sportnördar älskar att berätta om att deras favoritlag vann igår, sportfiskare älskar att skryta om sina fångster.

Listan kan göras precis hur lång som helst. Men hur kul är detta för dig? Generella sociala nätverk som Facebook och Instagram översvämmas av poster med aktiviteter från olika hobbies och intressen, men är du som jag tycker du det är helt ointressant och du bläddrar snabbt förbi dem.
Det är väldigt få hobbies som delas av mer än tio procent av befolkningen så sannolikheten är liten att du bryr dig om dessa poster, istället tycker du de är mest onödig utfyllnad som hindrar dig från att hitta det du bryr dig om.

Men om du delar din väns intresse - då är det en helt annan sak. Då är det helt plötsligt superintressant och du vill kommentera och engagera dig. Mellan personer som delar ett intresse vill man dela med sig av sina aktiviteter och kunskaper och få feedback på dem.

Har man gjort något bra vill man ha uppmärksamhet och uppskattning för det och inget väger så tungt som att få dem från de som begriper sig på det på riktigt. Facebook bygger till stor del på att du känner personerna, vilket inte är fallet här då den gemensamma nämnaren är hobbyn och intresset, inte att man är vänner med varandra. Därför finns det ett stort behov av sociala nätverk för intressen där likasinnade kan samlas.
Vad är det då för fel på de gamla webbforumen som funnits länge? Jo, allt större del av skärmtiden konsumeras via mobilen och de flesta hobbies och intressen utövas när man är aktiv och lämpar sig därför ypperligt att loggas via en mobilapp. Därför finns det en jättemöjlighet att bygga nischade sociala nätverk för hobbies och intressen som på ett smart sätt kombinerar en mobil app helt anpassad för varje hobby med det sociala nätverket. Vi lägger också väldigt mycket tid och pengar på våra intressen och många är livslånga så det finns en stor möjlighet att tjäna pengar här.

Det är denna möjlighet som Fishbrain bygger på. Vi har valt att göra en mobilapp och ett socialt nätverk för världens största hobby - sportfiske.
Om vi lyckas kommer du få se färre fångster från dina fisketokiga vänner på Facebook och Instagram, de kommer istället finnas på Fishbrain där de kan få den uppmärksamhet de förtjänar från andra sportfiskare. Du kommer tacka oss!