123on

Uppsalabolaget som vill hitta nya sätt att använda videoklipp i mobilen presenterade nyligen ett nytt samarbete med självaste La Liga, den spanska toppligan i fotboll. Samarbetet innebär att användare av 123on-appen till exempel kan använda videoklipp från La Liga som ringsignal eller vid meddelanden eller påminnelser. För innehållsägarna innebär detta att deras videoinnehåll får nya användningsområden och längre livsläng. Tidigare har 123on innehållssamarbeten med bland annat hockeyligan NHL.

Sajt: http://www.123on.com/

Ngenic

Google visade ganska tydligt att de tror på utvecklingen med smarta och uppkopplade hem när de nyligen betalade 3,2 miljarder dollar för Nest, som bland annat utvecklar uppkopplade termostater. I Sverige har vi bolaget Ngenic som på liknande sätt vill koppla ihop värmesystem i hemmet med en molntjänst. Genom smarta kopplingar till sådant som väderrapporter och energimarknaden ska systemet kunna ge bättre komfort och energianvändning för husägare. Ett bolag och ett område att hålla ögonen på.

http://www.ngenic.se/

Doremir

En svensk musikapplikation som förvandlar ljud till noter. Doremir har fanns med på Internetworlds bevakningslista redan i arbetet med listan årets hetaste entreprenörer förra året. Men nyligen tog bolaget ett nytt steg när man tog in en miljon dollar i kapital för att utveckla applikationen. Tekniken bygger på flera års forskning av bland annat professor Sven Ahlbäck vid Kungliga Musikhögskolan. Vi väntar med spänning på fortsättningen.

http://scorecloud.com/

Jumpstarter

Jumpstarter är en tjänst för utvecklare som inte vill lägga timmar på att konfigurera servrar, databaser och ramverk innan de kan börja skriva kod. Men Jumpstarter kan man komma igång och programmera. Nyligen kom biolaget ut ur sin stängda betaperiod med besked. Över tvåtusen användare registrerade sig de första fem dagarna och framtiden ser klart ljus ut för bolaget.

jumpstarter.io

Fundedbyme

De flesta startups är på ett eller annat sätt beroende av riskkapital eller enskilda affärsänglar när det kommer till att skaffa kapital. Men när crowdfundingplatfformen Fundedbyme gjorde sin senaste investeringsrunda vände man sig till de egna användarna. Och användarna svarade med besked. På 32 timmar fick bolaget in tre miljoner kronor via den egna tjänsten. Efter ytterligare ett dygn var sammanlagt 4,5 miljoner kronor insamlade. Investeringarna gjordes av användare i sjutton länder i Europa, Afrika och Asien. Att så snabbt kunna skaffa kapital från investerare över hela världen via sin egen tjänst är en otroligt styrkebesked för såväl Fundedbyme som konceptet med equity crowdfunding. Och även om Fundedbyme redan hunnit långt har de, om de fortsätter så här, en väldig potential att verkligen lägga världen för sina fötter framöver.

https://www.fundedbyme.com


Mer om svenska startups: Svenskarnas dunderhit på App Store