Bättre foton med kändis
Google meddelar på sin officiella blogg att de lanserar den nya funktionen Google+ Auto Awesome, som klipper in fotobombande kändisar i dina vanliga tråkiga bilder. 

 

Minecraft blir självmedvetet
Den artificiella intelligensen i spelet Minecraft har uppnått självmedvetenhet och planerar nu att ta över världen. "We should prepare ourselves to serve under our new villager overlords", meddelar företaget Mojang. Grafiken och ljudeffekterna i spelet (med mer än 100 miljoner spelare) är utbytta dagen till ära, och chefsutvecklaren Jens Bergenstens Twitterkonto (med knappa miljonen följare) är kapat.


HTC återupplivar Power Glove

Man kan göra som Google och bygga glasögon. Eller så kan man göra som HTC och återuppliva Nintendos gamla Power Glove i modern tappning.

Cern gör en viktig uppdatering
Visst kan Cern bygga big bang-maskiner. Men framförallt kan forskningsanläggningen i Schweiz byta typsnitt.

P.ST – Kolla grannen
Kolla upp allt om alla! Så marknadsförs tjänsten p.st från Bahnhof, där man kan knappa in namn och adress på den man vill granska i bästa Stasi-stil. Vi ställer oss tveksamma till om någon trodde det här var på riktigt, ens i dessa Lexbase-tider.

ICA gör en Google Glass
Ett helt nytt sätt att handla, säger ICA om nyheten ICA Glasses. Pluspoäng för stilren design, och missa inte disclaimern i slutet:

Nokia 3310 får nytt liv – och 41 megapixlar
Ska den gamla trotjänaren Nokia 3310 putsas upp med Windows Phone och en riktigt maffig kamera? Nej.

Skype into Space
När Skype flyttar ut i rymden måste nya funktioner byggas. Till exempel ska bilden rotera automatiskt när du fladdrar runt i viktlöshet.

Soundcloud släpper Dropometer
När droppar basen? Här droppar basen. Precis vid den här pixeln.

Klart att da Vinci uppfann Google Glass
Svingamla dokument som nyligen har hittats bevisar ... Jorå.

Netflix kategoriserar
Noga noga. Så in i bomben noga ska filmerna kategoriseras. Du ska inte riskera att missa "movies featuring an epic nicolas cage meltdown".

Googles hand hjälper dig ... 
Trött på touch? Är dina fingrar utmattade? Frukta ej, ty Google Japan har maskinen för dig.

... och Gmail firar tio år med Shelfie
En shelfie är en sharable selfie. Ja? (Det stämmer däremot att Gmail fyller tio år idag. Mejltjänsten lanserades den 1 april 2004, till stor förvirring eftersom många trodde att det väl tillgagna lagringsutrymmet var ett aprilskämt.)

Google Maps söker Pokémonjägare

Huawei släpper röntgen
"Genom att använda oss av Augmented Reality i kombination med kamerans megapixlar skapas ..." Ah, fast den var inte så svår att genomskåda.

Fattar ni. "Genomskåda".

Ryttare tar hjälp av Google Glass
För att mäta avståndet till nästa hinder på något sätt. Smart ju? Sluta skämta om bra idéer. (På redaktionen kan vi mycket lite om hästhoppning.)

FRA rädda att bli övervakade
Efter att ha blivit rädda för att deras data övervakas, ska FRA flytta sina data till Ipeer, hävdar företaget på sin sajt.

Artikeln uppdateras under dagen.