Stanislav Khromov

Vad ska du göra där?

– Förutom att diskutera webb och träffa intressanta människor så ska jag hålla en presentation om att förbättra arbetsflödet när man utvecklar sajter i Wordpress. På eventet kommer dock mycket annat diskuteras. E-commerce och automatisering är två heta punkter.

Relaterat: Ny mötesplats för Wordpress-frälsta

Vad är dina förväntningar på eventet?

– Wordpress har ett stort ekosystem, så det finns många olika sätt att jobba på. Det är därför alltid intressant att höra vad andra tycker och tänker. Wordcamp är ett bra tillfälle att knyta kontakter och få praktiska råd för att mogna som utvecklare.

Wordpress har blivit alltmer kompetent som publiceringsplattform. Hur upplever du att det står sig mot konkurrensen?

– Wordpress har vuxit oerhört mycket de senaste åren. Vissa undersökningar pekar på att så mycket som tjugo procent av webben kör Wordpress idag, och samtidigt har plattformen vuxit sig kraftfull i och med alla utvecklare som bidrar med öppen källkod.

– Det finns vissa nischer där proprietära CMS regerar idag - det kan röra sig om komplicerade integrationer eller specifika krav. Men även där börjar vi nu se att Wordpress tar mer plats. Det ska bli intressant att följa utvecklingen i framtiden.

Wordcamp har hållits runt om i världen sedan 2006 då Matt Mullenweg ordnaden den första i San Fransisco. Sedan dess har lokala wordpressentusiaster ordnat cirka 300 Wordcamp-konferenser.

Wordcamp Norrköping hålls den 25-27 april.