Häromnatten drömde jag att alla mina tänder ramlade ut. Det är tydligen en ganska vanlig mardröm. Jag tror den betyder stress. Eller att jag ska få pengar, beroende på vilken drömtydningsapparat man går efter.

Men parallellt med att detta pågick drömde jag också att min telefon fick för sig att ladda upp alla sina bilder till Instagram. Alltså: Varje. Jäkla. Bild. I. Telefonen. Och eftersom det inte finns någon funktion för att snabbt radera jättemånga bilder (varken i drömmens eller verklighetens Instagram) så fick jag sitta och manuellt försöka ta bort massa bilder. Antalet tickade för övrigt upp från 14 000 till 23 000 allt eftersom min telefon fortsatte pumpa upp hela sitt innanmäte.

Relaterat: Tråkigheten är min största hemlighet

Nu har jag nog inte fullt så många bilder i min telefon i verkligheten, men jag vaknade ändå med en rysning som hade mycket lite att göra med mitt nakna rosa tandkött. I drömmen hade jag nakenbilder och känsliga adresser och kontonummer i telefonens galleri – det har jag nu inte i verkligheten, men det är ju inte orimligt att tänka sig att jag skulle kunna ha. Man behöver inte vara Hollywoodkändis för att ha tagit bilder som man inte skulle vilja se spridda hur som helst, oavsett om det handlar om ekivoka badrumsspeglingar eller en fest som blev lite blötare än det var tänkt.

Även om jag inte tagit bilder på några checkar eller skyddade adresser så har jag faktiskt ganska mycket bilder som minnesanteckningar, både mer och mindre viktiga. Men det som kanske vore värst skulle vara att det skulle avslöjas hur tråkigt mitt liv är, och hur många bilder det är jag tar som aldrig hamnar någonstans. Tjugosju ytterst snarlika varianter på samma selfie – minst ett par gånger i veckan. Misslyckade försök att visa ett par nya skor eller snygga naglar. En katt som gör inget särskilt gulligt alls. På femton bilder. Då och då går jag igenom och rensar, men en vanlig tisdag är telefongalleriet oftast fullt med skräp.

Och även om mitt instagramkonto inte är särskilt sexigt idag är det lustigt att inse att det är min benägenhet att ta dussintals bilder på lite allt möjligt som skulle göra mig mest generad om den avslöjades. Kanske är det istället precis det jag borde dela med mig av.

Eller så betyder min drömtelefonhicka också att jag ska få pengar. Man kan ju alltid hoppas.


Julia Skott är journalist, författare och krönikör på Internetworld. På Twitter är hon: @juliaskott