Det här är den andra delen i artikelserien “En startups bekännelser” . Den bygger på anonyma intervjuer med välkända profiler på den svenska startupscenen, både entreprenörer och investerare. Vi skildrar livet bakom kulisserna i startup-världen, och söker svar på frågorna du inte vågar ställa själv.

Läs del ett i serien, om att pitcha sitt bolag, här.


– Jag frågade en riskapitalist jag känner i Silicon Valley, och som jobbar på en av de större fonderna, om han investerar något i Europa. Han svarade att “Europa, det är dit man tar sin fru på semester” och så var det slutdiskuterat. Och då var han ändå själv europé från början.

– De flesta amerikanska riskkapitalister jag känner bryr sig inte ett skit om Europa. De resonerar så att om du är tillräckligt bra så kommer du till USA förr eller senare och då kan de köpa in sig i dig då.

Citaten ovan kommer från en erfaren svensk serieentreprenör som verkat på båda sidor av Atlanten. Mycket riktigt kan riskkapitalvärlden vara både hård och kategorisk. Samtidigt finns det faktiskt mycket pengar därute som bara väntar på att få hällas in i nya bolag. Och det finns gott om investerare i både Norden och Europa som faktiskt intresserar sig för europeiska start-ups. Men som entreprenör gäller det att hålla tungan rätt i mun.

– Den största bristvaran för en entreprenör är tid, inte pengar. Därför är det viktigt att inte börja prata med alla riskkapitalister som finns. Säg att det finns kanske hundra riskkapitalbolag i Europa som skulle kunna invetsera i ditt bolag. Då ska du ta reda på de tio- tolv stycken som du tror skulle passa allra bäst och bara fokusera på dem. Det ska vara en riktigt bra match mellan em och din startup. Du ska ha gjort din hemläxa, säger serieentreprenören.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning

Fakta

Term sheet

Ett icke-bindande dokument som beskriver de grundläggande villkoren för en investering. När parterna är överens om villkoren och ett avtal ska slutas så skrivs ett mer formellt juridiskt bindande kontrakt som befäster villkoren.

Sådd-investering, sådd-runda

Investering i ett väldigt tidigt skede, innan ett företag tjänar pengar eller kanske ens fått klart sin produkt eller tjänst. En sådd-investering används ofta till research och utveckling och för att hålla bolaget flytande under den första tiden. Sådd-investeringar görs av allt från affärsänglar, vänner och bekanta till riskkapitalbolag.

En såddinvestering i Sverige kan i runda slänga handla om mellan en och 10 miljoner kronor.

A-runda

Kallas den första “stora” vändan av extern finansiering av riskkapital i en startup, efter sådd-kapital och ängelinvesteringar. De är ofta i detta skede som de stora riskkapitalbolagen går in. Detta sker vanligen när startup-företaget skapat en produkt eller tjänst som “proof of concept” och/eller bevisat att de faktiskt kan tjäna pengar på sin produkt eller tjänst även om bolaget inte behöver gå med vinst.

En investering av ett riskkapitalbolag i Sverige kan i A-rundan ligga på runt 30 miljoner kronor.

Due Diligence

Företagsbesiktning på svenska. Innebär att man innan en affär gör en skälig undersökning av inblandade parter, villkor och annat innan man skriver på ett avtal för att skydda alla parter mot oönskade konsekvenser. När det handlar om investeringar i startup-bolag så kan det handla om att den som vill investera undersöker olika delar av bolaget och dess marknad för att försäkra sig om att investeringen är vettig.