Initiativtagare till Google Analytics Conference är konsultbolaget Outfox. Den arrangeras i samarbete med Google, och äger rum i Stockholm för fjärde året i rad.

Bland övriga talare märks Spotify och KTH, som båda kommer dela med sig av lärdomar och erfarenheter från arbetet med analys och konvertering.

Relaterat: Missa inte Internetworlds special om webbanalys!

Del 1: Bortom Google Analytics- sex verktyg du borde känna till 
Del 2: Tre saker du måste titta på i Google Analytics
Del 3: Att analysera sociala medier - så funkar det 
Del 4: Case: Avanzas recept för webbanalyser 

Syftet med konferensen är att lyfta fram nyheter och utbilda svenska företag i möjligheterna med Google Analytics. På årets talarlista märks Daniel Weisberg, analytics advocate och Kerri Jacobs, head of platform sales, som båda gästar Stockholm från Google i USA.

- Vi vill inspirera och visa på möjligheterna med de här verktygen. Analytics har utvecklats med stormsteg de senaste åren. Många företag missar allt utom de mest basala funktionerna, säger Lars Johansson, analysexpert och medgrundare till Outfox.

Vilka talare ser du fram emot?
– Det är alltid intressant med besök från Google. Framförallt Daniel Weisberg är välkänd inom analyskretsar för sitt goda kunnande. Sen ska det förstås bli intressant att höra hur Spotify jobbar på området. De har stora planer för Analytics. Det ska bli spännande att se hur långt de har kommit.

Google Analytics Conference äger rum den 28 augusti i Stockholm.

Vad hoppas du att besökarna tar med sig?
– En större förståelse för vad som är möjligt, och att man börjar fundera över vad som kan appliceras i vardagen, säger Lars Johansson.

Läs mer om och anmäl dig till Google Analytics Conference här.