Piratpartiet gjorde ett katastrofval till EU-parlamentet i våras. Med bara 2,2 procent av rösterna förlorade partiet båda sina platser i EU-parlamentet.

Nu går den tidigare EU-ledamoten Amelia Andersdotter till hård attack mot partiledaren Anna Troberg, och anklagar henne för att sätta sin egen lön framför partiets framtid.

Piratpartiet är “utsatt för målvaktsverksamhet från samma svaga, obegripliga och märkliga ledarskap som omgivit Anna Troberg i ett flertal år. Anna är inte en klok förvaltare i jämförelse med Ricks bombastiska ledarskap (som också var problemkantat), utan en långsint och misstänksam människa som sätter sig själv i första rummet - partiet i andra.” skriver Amelia Andersdotter på sin blogg.

“Det är inte bara Annas fel - styrelsen, resten av partiledningen och många aktivister hjälper Anna Troberg upprätthålla denna typ av ledarskap.” fortsätter hon.

Relaterat: Piratrörelsens framtid: släpp piratfrågan

Vidare uttrycker hon en frustration med att Piratpartiet tappat kärnfrågorna i försöken att bredda sin politik:

“När partiledningen gång på gång givit upp i partiets huvudfrågor - dataskyddsförordningen var för svår, Rättighetsalliansen för tuff, upphovsrättsreformen "en feedbackprocess i Bryssel", och fildelning något man "blir trött på" - har all kritik avfärdats som personliga aversioner mot Anna Troberg.” skriver hon.

Partiledaren Anna Troberg har svarat på kritiken:

“Man måste inte välja att antingen prata om övervakning eller skol- och hbtq-frågor. Man kan prata om alltihop och inte sällan inser man att de faktiskt hör ihop mer än man tror. Andra partier klarar av detta. Det gör Piratpartiet också.” skriver hon.

Relaterat: Piratpartiets problem - i en enda mening

“Det kan vara svårt att koppla ihop saker som händer i och kring partiet med någon enskild persons arbetsinsats. Att det sker saker och att det är resultatet av enskildas insatser lokalt och centralt torde dock vara uppenbart.” fortsätter Anna Troberg.

Även Emma Marie Andersson, piratpartist och profilerad bloggare under namnet Opassande, har gett sig in i striden.

"Allt sker öppet i Piratpartiet. Det kritiseras jämt. Man hade önskat att världen var mogen för den sortens totala transparens, men så är det inte. Det är såna som ni som får Piratpartiet att framstå som oseriösa pajaser.” skriver hon.

“Jag blir så jävla arg på Amelia som inte tar chansen att tillföra något, som vevar vilt omkring sig och nöjer sig med det. Jag blir ännu mer illamående arg av svansen som hejar på helt okritiskt, sprider det vidare och vräker ur sig konspiratorisk rappakalja i kölvattnet.” fortsätter Emma Marie Andersson.

Vid riksdagsvalet den 14 september i år får Piratpartiet en ny chans att ta plats i svensk politik. I det förra riksdagsvalet fick partiet 0,65 procent av rösterna.Missa inte nya Internetworldpodden - allt om veckans stora nätsnackisar. Lyssna på veckans avsnitt här: