Den värsta hajpen kring den digitala valutan bitcoin må ha lagt sig, men det svenska bitcoinföretaget Safello fortsätter att växa.

I fjol rankade Internetworld Safello som en av Sveriges hetaste startups. I vintras tog bolaget in motsvarande fyra miljoner kronor i riskkapital, för att bekosta expansion ut i Europa.

Nu tar man in ytterligare pengar, den här gången från fonden Bitcoin Opportunity Corp., en riskkapitalfond helt fokuserad på investeringar i just bitcoinvärlden.

Investeringen är på 250 000 dollar, motsvarande ungefär 1,7 miljoner kronor.

Relaterat: Video: vi testar Sveriges första bitcoin-bankomat

Safello avslöjar samtidigt att bolaget nu har partnerskap med 87 olika banker i elva länder. Bolagets affärsidé är att vara en slags bank för bitcoin, det vill säga en plats där kunder kan lagra valutan samt köpa, sälja och använda den.

"På kort tid har Safello skapat en ledande europeisk plattform för att köpa, lagra och sälja bitcoin", skriver Barry Silbert, grundare på Bitcoin Opportunity Corp., i ett pressmeddelande.

"Vår vision är att förändra hur människor använder och ser på pengar. För att lyckas med det på en global skala måste vi vara bäst på det vi gör", kommenterar Safellos vd Frank Schuil.

Relaterat: "Var är våra bitcoin, Mt Gox?" Internetworld på plats i Tokyo utanför nedstängda Mt Gox.

Ludvig Öberg, delägare i Safello, är även mannen bakom Sveriges första bitcoin-automat. Den står i Stockholm och kan användas för att enkelt och snabbt växla in svenska kronor mot Bitcoin.

En bitcoin är i skrivande stund värd drygt 600 dollar, enligt indexet på sajten coinbase.com. Valutans toppnotering så här långt nåddes i december 2013, då en bitcoin var värd 1 147 dollar.

Kursen rasade kraftigt under vintern och våren, bland annat i samband med att handelsplatsen Mt Gox gick omkull efter en hackarattack, men har legat relativt stabilt under sommaren.