Detta är den andra delen i Internetworlds reportage om WooCommerce. Läs del ett här: WooCommerce erövrar världen

Kila Möbler i Ålberga utanför Nyköping, som främst säljer utemöbler, omsätter ungefär 11 miljoner kronor på nätet. Det är drygt hälften av all försäljning. De har drivit e-handel sedan 2008 och i mars i år bytte de från ett egenutvecklat system till WooCommerce. De tittade på två open source-system: WooCommerce och Ebay Magento.

– Det var prisbilden som avgjorde. WooCommerce var betydligt billigare, säger säger Hampus Ekblom, e-handelsansvarig på Kila Möbler.

Nätbutiken är kopplad till betalmodulen Klarna Checkout som utvecklats av den fristående Wordpress-byrån Krokedi. Det ger en smidig utcheckningsprocess för privatpersoner, medan företagskunder måste slussas vidare till ett annat betalningsflöde då Klarna Checkout inte klarar företagskunder.

Kila Möbler har valt Klarna Checkout som betalmodul.

Kila Möbler har valt betalmodulen Klarna Checkout till sin WooCommerce-butik.

Den lokala byrån New Market Town i Nyköping som specialiserat sig på Wordpress och WooCommerce byggde butiken. Med alla anpassningar gick hela projektet på ett par hundratusen kronor. Vilket är billigt för en butik i Kila Möblers storlek.

– Vi är jättenöjda. Vi mer än fördubblade konverteringsgraden från 0,5 till 1,1 procent. Nu är det billigt att utveckla nya funktioner. Och WooCommerce är en växande plattform med allt fler moduler, säger han.

Produktsidan i WooCommerce.

Kila Möblers produktsidor gör det mycket smidigt för kunder att beställa hela möblelgrupper.

Kila Möbler med 14 000 produkter i butiken har dock haft problem med långa laddningstider. De har tvingats lägga ner mycket tid på att optimera serverinställningar för den nya nätbutiken.

– WooCommerce är kanske bäst anpassat till mindre nätbutiker. Förutom att vi har arbetat mycket med serverinställningar tvingades vi byta webbhotell för att få ner laddningstide.

Det andra problemet var själva migreringen av 14 000 produkter.

– Det krävdes mycket handpåläggning men vi lärde oss under arbetets gång hur vi skulle göra det.