Fast Forward-programmet är inne på sin tredje omgång företag. Nu, liksom tidigare, ska en handfull nystartade bolag under fyra månader få tillgång till coacher, kontorsplats på SUP46 och en investering på 250 000 kronor. Allt avslutas med en chans att pitcha sin affärsidé för inbjudna investerare.

Bland tidigare Fastforward-bolag märks Codarica, Apprl och Crowding.se.

Relaterat: Extramiljoner till nya bolag

– Kvalitetsnivån på både affärsidéer och entreprenörer går spikrakt uppåt för varje ny ansökningsperiod, vilket verkligen har spetsat till urvalsprocessen och gjort att konkurrensen hårdnat. Höstens team visar på en dynamik och kompetens som vi är mycket imponerade av, säger Peo Nilsson, ansvarig affärscoach för Fastforward-programmet.

Så här beskriver de åtta bolag som ska ingå i Fastforward-programmet under hösten sig själva:

Digger www.digger.fm (ej live)

“Digger är ett nytt sätt att lyssna på, spela in och dela med sig av intervjuer och berättelser. Alla har något att berätta – med Digger kan det spelas in mobilt och delas med vänner och följare.”

EdQu www.edqu.se

“EdQu utvecklar digitala test inom skolans olika ämnen tillsammans med kraftfulla analysverktyg. Med hjälp av EdQus test får elever ökad förståelse för sina kunskaper och vad de kan göra för att förbättra dem. Analysverktyget hjälper lärare, skolledare och huvudmän att, utifrån elevernas resultat, bättre förstå kunskapsutvecklingen och hur den kan förbättras.”

Gotogo www.gotogo.se

“Gotogo utvecklar molntjänster som förenklar och effektiviserar kommunikation med rörlig media på digitala plattformar. Genom Gotogo ges användaren intuitiva funktioner i gränssnittet så att fler kan engageras i att skapa innehåll och att det går att skapa varumärkesbyggande kommunikation i den dagliga verksamheten.”

Gro Play www.groplay.se

“Gro Play är en kreativ studio som utvecklar digitala appar, leksaker och fysiska spel som uppmuntrar barn att lära sig om sociala och hållbarhetsfrågor på ett underhållande och inspirerande sätt. Idag finns redan fem app-spel ute på den internationella marknaden som tillsammans har laddats ner över 150,000 gånger.”

Liveguide www.liveguide.info

“Liveguide är en gratistjänst och tablålösning för direktsänd video på nätet. Upptäck, upplev, och var uppdaterad på det som händer i världen just nu med nästa generations TV-tablå.”

Qasa www.qasa.se

“Qasa erbjuder en digital plattform för andrahandsuthyrning av bostäder som skapar en smärtfri och mer personlig upplevelse för både bostadssökande och uthyrare. Uthyraren är garanterad att få betalt i tid, och Qasa samordnar visningstider, kontrakt och allt annat på ett och samma ställe.”

Selfiejobs www.selfiejobs.net

“Genom att använda samma teknologi som ledande app-datingtjänster gör SelfieJobs det snabbt och smidigt att söka lediga jobb eller praktikplatser direkt i mobilen. För att skapa ett djup använder tjänsten korta videopitchar. SelfieJobs finns nu i en beta-version och lanseras under hösten.”

Sudio www.sudio.se

“Sudio är ett livsstilsvarumärke som designar, utvecklar och säljer eleganta hörlurar. Företaget har sedan lanseringen av hörluren ”KLANG” vuxit och ska under hösten fortsätta sin resa mot den asiatiska marknaden med ett unikt helhetskoncept för butiker.”