I Sverige frodas ett stort antal leverantörer av egenutvecklade e-handelsplattformar. De flesta är lönsamma och har ett högt tempo på utvecklingen av plattformarna. Lägg till en rad populära open source-plattformar, samt några större internationella plattformar från aktörer som Microsoft, IBM, Intershop samt Demandware och fragmenteringen är ett faktum.

Relaterat: Företagen skriker efter e-handel

Eftersom de flesta leverantörerna lyckas hitta en lönsam nisch och att sammanslagningar av plattformar sällan varit framgångsrika lär fragmenteringen finnas kvar. Konkurrensen driver dock utvecklingen framåt.

Vad ska en aktuell e-handelsplattform stödja för funktioner? Jag tror att fokus hela tiden måste vara att göra det enkelt för kunden och e-handlaren. Jag tror också att integrering med andra system är nyckeln för en populär plattform.

Mobilanpassning är så uttjatat att jag knappt vågar nämna det, men en nätbutik utan mobilanpassning har knappast någon framtid. Vad jag vill se är mobilanpassade butiker som presenterar rätt produkter på ingångssidan utifrån varifrån kunden kommer och hur den beter sig.

Idag finns det enskilda produkter som Apptus E-sale som presenterar rätt produkter för besökaren utifrån beteende. Detta borde vara standardfunktionalitet i alla plattformar.

Jag vill kunna flytta med mig kundkorgar mellan plattformar. Hur får jag med mig en kundkorg från mobilen till laptopen om jag hellre vill avsluta köpet på min bärbara dator?

Färdiga kopplingar till marknadsplatser som Cdon Marketplace, Tradera, Fyndiq och Amazon är helt nödvändigt för små och medelstora e-handlare som inte har varumärket att driva all trafik de behöver.

Andra nödvändiga kopplingar är till sociala medier som Facebook för att snabbt och enkelt kunna posta produkter i Facebookflödet. Ännu viktigare är kopplingar till Google Adwords för att enkelt kunna lägga upp dynamiska annonser. Lika nödvändigt är kopplingar till nyhetsbrevtjänster för att enkelt och snabbt kunna skapa personaliserade nyhetsbrev till varje enskild kund utifrån tidigare köpbeteende.

E-handlarna behöver bättre analysmöjligheter. Google Analytics i alla ära men plattformarna borde kunna presentera statistik som underlättar inköp och exponering av produkter. Även billigare plattformar borde kunna skapa flöden för automatisk beställning av viktiga produkter innan de tar slut.

All modehandel skriker efter funktioner som hjälper kunderna att hitta rätt storlek. E-handelsrävar som Grand Shoes mäter alla sina skor och tvingar sedan kunderna att mäta sina fötter för att slippa extrema returfrekvenser. Appen Figuracy försöker lösa problemet genom crowdsoucring där användarna registrerar sina mått och laddar upp inköpta kläder genom att skanna streckkoden.

Jag vill se öppna API:er för att underlätta integrering med alla andra system och tjänster. Jag tänker mig att i framtiden är den vanliga nätbutiken navet, medan kunderna även ska kunna beställa från widgets på andra sajter, bloggar och appar Kopplingar till marknadsplatser har vi redan berört.

Allt jag skriver om i denna bloggpost finns redan på marknaden, men det är tilläggstjänster som kräver utvecklingstimmar. Framtidens e-handelsplattform måste vara intelligentare om e-handeln ska fortsätta att växa.