Många tror att marknadsplatser är framtiden för mindre e-handlare. Cdon lägger stor vikt på att utveckla sin egen marknadsplats: Cdon Marketplace. Nu lanseras en nischad marknadsplats för ved i Sverige där 35 vedhandlare är anslutna. Kunderna kan köpa enskilda vedsäckar och begära in offerter på flera kubik ved.

Relaterat: Cdon på väg att bli svenskt Amazon

– Vi vill förenkla vedinköpet för konsumenter. Jag fick idén till tjänsten när jag själv skulle köpa ved och tyckte det var svårt att veta
vart man skulle vända sig, säger Johan Westerberg, grundare av vedoved.se.

Det går att begära in offerter från olika 35 vedhandlare och 15 vedhandlare ansvarar för att leverera produkterna som ligger uppe i själva vedshopen. Genom att skriva in sitt postnummer listas produkter som lokala vedhandlare kan leverera till kunden.

Levererar ni i hela Sverige? 

– Vi täcker in mest tätbefolkade delarna av Sverige och på sikt är målet att kunna leverera ved till hela landet. Även pellets och andra liknande produkter kan komma längre fram, säger John Westerberg.

Butiken, som är responsiv, är byggd på Wordpress med e-handelspluginet WooCommerce. Fakturabetalningen och delbetalning hanteras av Resultat Finans och korbetalningarna sköts av Paypal.

Ebay, Etsy och Amazon är exempel på stora framgångsrika marknadsplatser. Sedan slutet på förra året håller Cdon på att bygga upp en egen marknadsplats för att stå emot tappet av försäljning av medieprodukter. Det finns också flera webbplatser för att ta in offerter från hantverkare som exempelvis Schibsteds Servicerfinder.