Får du krav om att producera video åt företaget men har minimal budget? Förväntas du använda mobilen som kamera men ändå leverera kvalitet? Missa inte våra tips på hårdvara som hjälper dig. I denna del fokuserar vi på mjukvaran och tjänsterna.

Klipp i telefonen
Kinemaster Pro Screenshot
Det finns gott om program för att klippa ihop den färdiga filmen i datorn. Men det finns också appar som låter dig slutföra jobbet direkt i mobiltelefonen. Från Apple finns Imovie och använder du en Android-telefon är KineMaster Pro ett alternativ. Imovie är gratis för den som har en nyare Iphone och kostar 38 kronor för alla andra. Kinemaster är gratis i sitt grundutförande, men det finns extrafunktioner som kostar.

Klipp på nätet
Wevideo screenshot
Om ni är flera kollegor som hjälps åt med videoproduktionen kan kanske en molnbaserad tjänst som Wevideo underlätta ert arbete. Gratis att testa, och sedan med en prislapp på 30 kronor i månaden och uppåt.

Direktsändning på nätet

Kanske nöjer ni er inte med att lägga upp färdiga filmer på företagets webbplats. Ibland vill ni kanske också sända direkt. Bambuser är en av plattformarna som gör det möjligt. Ett företagsabonnemang för kommersiell användning kostar 350 kronor i månaden.

Mixerbord

Med Recolive på en Ipad och en eller flera Iphone går det att sätta upp en tv-studio där du använder kameror placerade på olika ställen och enkelt mixar videoströmmarna från dem. Appen kostar 38 kronor.