För nionde året i rad utser Internetworld nu landets mest lovande startups. Idag: plats 8 - 4.

Nytt för i år är 30-sekunderspitchen. Man brukar prata om en elevator pitch, en presentation av ens affärsidé som går så snabbt att man hinner dra den om man råkar dela hiss med en potentiell investerare. Vi erbjöd alla bolag på listan att skicka sin egen filmade hisspitch. De som har skickat in en video i tid ser ni här nedan.

Här kan du läsa tidigare delar: Startuplistan 2014: plats 24-15
Startuplistan 2014: plats 14 - 9

8. Unomaly

Haverier i stora it-system kan få ödesdigra konsekvenser för företag och myndigheter. Unomaly utvecklar ett system som övervakar och själv “lär sig” hur ett system uppträder när allt är som det ska. Och därför kan de också tidigt upptäcka när något avviker. Unomaly har en intressant teknik inom ett område som bara kommer att bli viktigare framöver.

Fakta Unomaly:
Grundare: Johan Gustafsson (CEO), Göran Sandahl (CTO)
Grundat år: 2012
Antal anställda: 11
Finansiärer: Privat finansiär
URL: www.unomaly.com


7. Vint 

Att förbättra och ta kontroll över sin personliga hälsa med träning är en av de mest påtagliga trenderna i västvärlden de senaste åren. Det gör att efterfrågan på personliga tränare och nya träningsformer är större än någonsin. Vint kopplar ihop träningssugna med personliga tränare på olika nivåer. Med kapital i ryggen från namnkunniga investerare som Creandum lanseras nu tjänsten i San Francisco. Vint har spring i benen och det ska bli spännande att se hur långt de når.

Fakta Vint:
Grundare: Louise Eriksson, Arvid Janson, Leo Giertz, Magnus Hult
Grundat år: 2013
Antal anställda:11
Finansiärer:Creandum, DN Capital, GP Bullhourd, Edastra+ änglar
URL: www.joinvint.com


6. Quixter

Är detta den vildaste idén hittills, i en tid när nya betaltjänster dyker upp snart sagt varje dag? Kanske. Quixter siktar på att ersätta betalkortet med din handflata. Genom att skanna venerna med infrarött ljus kan en person skiljas från en annan. Alla betalningar samlas på en faktura som sedan dras via autogiro från ditt konto. Låter det vansinnigt? Visst är det lång väg kvar för denna startup med rötterna på Lunds tekniska högskola. Men det senaste året har uppfinningen fått uppmärksamhet från hela världen och blivit omskriven i allt från Wall Street Journal till Techcrunch. Räkna inte ut Quixter.

Fakta Quixter:
Grundare: Fredrik Leifland
Grundat år: 2012
Antal anställda: 6
Finansiärer: Självfinansierat
URL: www.quixter.se


5. Tinitell

Med en lyckad Kickstarter i ryggen ska Tinitell etablera en helt ny sorts mobiltelefon. Den är utformad som ett armbandsur och avsedd för små barn. Därför är den byggd för att vara så enkel att använda som den kan tänkas vara. Barnet kan trycka på knappen och säga namnet på någon av de fördefinierade kontakterna (till exempel “pappa”), vilket får telefonen att ringa upp. Ett barn som har gått vilse ska kunna nå en förälder och en orolig förälder kunna ringa sitt barn. Även när barnen är för små för att ha egna mobiler. Efter att ha slagit målet med sin Kickstarterkampanj tar Tinitell nu in förbeställningar och lovar leverans i april 2015.

Fakta Tinitell:
Grundare: Mats Horn
Grundat år: 2013
Antal anställda: 5
Finansiärer: Kickstarter, Almi, Vinnova
URL: tinitell.com


4. Soundtrap

Musikskapande har alltid varit en högst social och samarbetsorienterad konstform. Idag sker samarbetena ofta över internet. Men verktygen är fortfarande för krångliga – det menar i alla fall skaparna av Soundtrap en digital musikstudio i molnet. I Soundtraps-tjänst skapas nya sätt för musiker att samarbeta med varandra över nätet. Tjänsten har redan en vital community och har fått uppmärksamhet och uppskattning av Google för sin innovativa teknik.

Fakta Soundtrap:
Grundare: Björn Melinder, Fredrik Posse, Per Emanuelsson, Gabriel Sjöberg
Grundat år: 2012
Antal anställda: 6
Finansiärer: Grundarna, vänner och familj och Vinnova stipendium
URL: www.soundtrap.com

Fakta

För nionde året i rad utser Internetworld Sveriges hetaste digitala entreprenörer.

Tidigare listor:Sveriges hetaste digitala entreprenörer 2013
Sveriges hetaste digitala entreprenörer 2012

Juryn har i sitt arbete bearbetat cirka 200 nomineringar, samt tagit emot förslag och synpunkter från flera av Sveriges mest framstående företagsinkubatorer, universitet, högskolor, investerare och riskkapitalbolag.

Företagen som kommer med på listan får inte ha varit med på tidigare års listor, de måste befinna sig i startupfas, samt använda nätet på ett nyskapande sätt.