Två våningsplan av kontor på 2 000 kvadratmeter och 5 000 lageryta i hamnen i Helsingborg ska i första vändan göra plats för 50 mindre e-handlare. Förhoppningen är att de inom två år ska behöva ytterligare ytor.

- Mindre e-handlare ska kunna ha lagret i kontorsdelen för att senare kunna flytta över det till ett lager i närheten på 5 000 kvadratmeter. Det viktigaste är att skapa ett community, ett kluster för e-handlare, säger Dan Nilsson, en välkänd e-handelsprofil.

Dan Nilsson har bland annat byggt upp prylbutiken Roliga Prylar, som såldes till e-handelsfonden Net Departo Ventures. Han driver också nyhetssajten Ehandel och konferensen Emeet och är en av grundarna av marknadsplatsen Fyndiq. Karsten Deppart grundade innehålls- och översättningstjänsten Contentor tillsammans med Dan Nilsson. Deppert har också grundat kontorshotellet Mindpark.

Kunskapsdelning är grundtanken för Ecommerce Park och hyrorna är så låga som från 2 000 kronor i månaden.

- Målet är att samla 100 mindre e-handlare. Vi vill att de ska vara aktiva och villiga att dela kunskap. Tanken är att businessen ska bli bättre av att sitta där, säger Dan Nilsson.

Dan Nilsson hoppas att E-commerce Park i Helsingborg ska bli en levande community för e-handlare.

Längre fram finns också idéer om att skapa en e-handelsinkubator och att kunna utnyttja Dan Nilssons och Karsten Deppats nätverk för att få fram riskkapital.

- Vi kommer också att bygga upp en logistikdel, men det är communityn som är viktig. Vi vill inte bara bli en tredjepartslogistiker, säger Dan Nilsson.

Kan ni tänka er att ta konceptet till andra städer som Stockholm?

- Det kanske vi skulle kunna göra, men glöm inte att vi älskar Helsingborg och Skåne. Det är kanske bättre att du skapar ett Ecommerce Park i Stockholm.