1. Wordpress.org 
Världens populäraste publiceringsverktyg behöver egentligen inte presenteras, men det går inte att lista smarta verktyg utan att nämna Wordpress. Välj ett webbhotell med Wordpress förinstallerat så är installationen ett klick bort. Hitta en snygg designmall hos exempelvis Envato Market som passar ditt företag eller projekt. Välj ut de tilläggsprogram du behöver och du har en hemsida som kan fungera som ett digitalt nav i ditt företag.
https://sv.wordpress.org/
http://market.envato.com/

Läs mer: "Wordpress höll måttet hela vägen"


Pixlr är bildredigeringsprogrammet som du kör direkt i din webbläsare. Perfekt för dig som inte behöver alla funktioner i Photoshop.

2. Pixlr.com
Alla med en digital närvaro måste kunna redigera bilder. Om du inte är ett fotoproffs kan du strunta i dyra och överlastade Photoshop. Bildredigeringsprogrammet Pixlr har tillräckligt med funktionalitet för de flesta användare. Det är lätt att ändra storlek och beskära bilder. Blir du medlem för 15 dollar om året får du tillgång till bra maskeringsfunktioner och mer avancerade färgkontroller.
https://pixlr.com/

3. Mailchimp.com
Mailchimp är ett mycket kraftfullt nyhetsbrev-verktyg med många snygga responsiva brevmallar och avancerade analysverktyg. För upp till 2 000 mejladresser är det till och med gratis. Det är lätt att a/b-testa kampanjer.Det går dessutom att integrera Mailchimp med tjänster som Google Analytics, Facebook, Twitter, Paypal, Magento, Shopify och så vidare. Mailchimps gränssnitt är en användares dröm.
http://mailchimp.com


I behov av tillfällig hjälp? Odesk knyter samman konsulter över hela världen med nya uppdragsgivare.

4. Odesk.com
Odesk är en marknadsplats för konsulter. Här kan du anlita allt från skribenter till app-utvecklare från hela världen. Köparna betygsätter konsulterna och genom Odesk går det att följa allt skärmarbete för tiden som konsulterna fakturerar. Det går att betala med kort, Paypal eller banköverföring per projekt eller per timme. Du kan även hyra ut dig själv till företag runt om i världen. Kanske jobba med lite Wordpress-utveckling från Bali?
https://www.odesk.com

5. Billogram.com
Billogram är en faktureringstjänst där du enkelt skapar fakturor som mejlas ut till kunderna. Om mottagarna missar att kolla fakturan så går det automatiskt ut en faktura med vanligt brev. Billogram bevakar att fakturan betalas i tid och skickar automatiskt ut påminnelser. Det går också att sälja fakturan för att få betalt på ett dygn. Tjänsten har också en Iphone-app.
https://billogram.com

6. Zendesk.com
Zendesk är en online-tjänst för kundkommunikation och support. Det går att plocka in meddelanden från telefon, mejl, chat och sociala medier. Zendesk stödjer också skapandet av faq-dokument och community-support där kunderna kan hjälpa varandra. Analysfunktioner ger dig också möjlighet att analysera ditt företags kundsupport. Zendesk kostar från en dollar till 200 dollar i månaden.
https://www.zendesk.com

7. Buffer
Buffer hjälper dig att hantera dina postningar till olika sociala medier. Det går att koppla ihop Buffer med Twitter, Google+, LinkedIn och Facebook. Dessutom föreslår Buffer innehåll att dela. Men använd inte Buffer för att posta på Facebook. Inlägg i flödet som publicerats med ett tredjepartsprogram bestraffas nämligen av Facebooks algoritmer. Gratisversionen tillåter att schemalägga fyra postningar och med premium-versionen för 100 dollar om året kan du schemalägga upp till 100 poster.
https://bufferapp.com/

8. List Builder
Att kunna samla in många e-postadresser kan vara skillnaden på misslyckande och succé för ditt digitala projekt. List Builder är ett popup-formulär som hjälper dig att effektivt samla in besökares e-postadresser. Det går att formge utseendet på Listbuilder så att det passar din sajt. Tjänsten finns som Wordpress-plugin och som vanlig html-kod. Listbuilder går att integrera med Mailchimp.
http://sumome.com/app/list-builder

9. 99Design.com
99Design är en crowdsource-tjänst för design av allt från loggor, böcker, appar och webbplatser. För upp till tusen dollar kommer en mängd designers runt om i världen tävla om att ta fram exempelvis den snyggaste loggan till dig. Du väljer vinnaren som får större delen av pengarna. När du väl har hittat en designer du gillar kan du välja att bara lägga ut uppdrag på honom eller henne.
https://99designs.com

10. Banner Flow
Banner Flow låter dig göra snygga html5-banners utifrån flexibla mallar. Riktigt smidigt blir det om du vill ta fram banners i många olika storlekar och på olika språk. Har du lite designkunnande slår Banner Flow lätt Google Adwords banner-design-verktyg. Banner Flow hostar också banners. Tjänsten kostar från 29 dollar i månaden. Det finns också möjligheter att a/b-testa banners.
http://www.bannerflow.com/