Snapchat har lanserat nya funktionen Discover i samarbete med medieföretag som CNN, National Geographic, Yahoo News och Comedy Central. Funktionen ger användarna tillgång till nyheter i form av Snapchat-stories direkt i appen. Medieföretagen kommer att släppa nya nyhetsuppdateringar en gång per dygn som inkluderar både videor och artiklar.

Målet är att locka en yngre publik som inte så ofta är i kontakt med traditionella media. I dag ingår tolv medieföretag i samarbetet, om man inkluderar Snapchats egen snapchannel.

Skillnaden jämfört med andra nyhetsappar är att i stället för att publicera alla artiklar, väljer varje organisation ut sex-sju nyheter som ska ingå i den dagliga uppdateringen.

Läs mer: Glöm Facebook, här når du framtidens kunder

Det finns möjlighet för företag och varumärken att sponsra innehåll och ha sina egna annonser insprängda i videoklippen, ungefär som en Youtube-annons.

I Discover knackar användaren för att öppna en ny upplaga. Man sveper sedan till vänster för att bläddra igenom olika stories eller sveper uppåt för att se mer från en story. De flesta upplagor har annonser, men de är lätta att välja bort om man inte vill se dem.

Medieföretagen som är med i Discover i dagsläget:
CNN
Comedy Central
Cosmopolitan
Daily Mail
ESPN
Food Network
National Geographic
People
Vice News
Yahoo News
Warner Music group

Läs mer om Snapchat: www.snapchat.com