Fyndiq passerade nästan 200 miljoner kronor i försäljning under 2014 och de räknar med samma tillväxt innevarande år i Sverige. Dessutom tillkommer tillväxten på nya marknader när Fyndiq rullar ut sin internationella lansering under året. Med Northzones investering på 150 miljoner kronor finns det resurser för en bred internationalisering.

Läs mer: 10 e-handelskvinnor att inspireras av

Med en tillväxt på 54 procent växer Fyndig snabbare än den tydligaste konkurrenten Cdon Marketplace som växte med 48 procent till en omsättning på 145 miljoner kronor förra året.

Fyndiq tillväxt

Fyndiq är en av raketerna inom svensk e-handel med en tillväxt på 54 procent förra året.

Vad är det som drivit tillväxten under 2014?

– Vi har sett en högre andel återkommande kunder. Och vår breddning av sortiment har lockat in nya kundgrupper som väljer att köpa från hela sortimentet. Om jag ska lyfta fram en enskild marknadsföringskanal som en raket är det Google Shopping som har funkat väl för oss, säger Fredrik Norberg, CMO på Fyndiq.

Att genomföra det mobila skiftet har varit den största utmaningen för Fyndiq. En tidigare mobilanpassning från 2012 har skrotats då a/b-tester visade att den fungerade dåligt. Men Fyndig kommer att ha en mobilanpassad sajt på plats den 21 april när mobilanpassning blir en rankingsignal för Google.

– Vi drog tidigare slutsatsen att marknaden fortfarande var för omogen för denna typ av lösningar. Det kanske var en korrekt analys 2012, men det mobila skiftet kom sedan mycket snabbare än vi väntat oss. Från hösten 2014 har vi sett ett klart skifte till mobilt och i vissa trafikkanaler är nu mobilt den största plattformen, säger han.

Fyndiq har varit duktiga på att öka konverteringsgraden genom tester. Genom ett långsiktigt arbete har de förbättrat konverteringsgraden från 4,01 procent 2012 till 4,59 procent 2014.

Fyndiq
Mobiltillbehör är utan tvekan Fyndigs största produktområde med sammanlagt 83 300 produkter.