Under det första kvartalet 2015 gjordes 36 procent av alla e-handelstransaktioner i Sverige från en mobil enhet, något som gör Sverige till ledande nation i Skandinavien för mobil e-handel. I Norge är motsvarande siffra 32 procent och i Danmark 26 procent. Det framgår av den senaste upplagan av State of Mobile Commerce Report, en marknadsundersökning som genomförs varje kvartal av företaget Criteo.

Jämfört med länder som Japan och Sydkorea ligger dock hela Skandinavien efter. På dessa marknader sker redan i dag majoriteten av e-handelstransaktionerna i en mobil enhet.

- Den enorma tillväxten av mobila transaktioner visar att konsumenter nu blivit bekväma med att handla via sina smartphones oberoende vilken typ av inköp de gör. Det finns verkligen ingen gräns för den här tillväxten, mobilen står redan i dag för över hälften av alla e-handelstransaktioner på avancerade marknader som Japan och Sydkorea, säger Jonathan Wolfe, global produktchef på Criteo.

Rapporten visar också att mobiltelefoner är den dominerande plattformen för mobila köp och att surfplattorna har tappat mark på e-handelsområdet. Förklaringen tros ligga i förbättrade betalningslösningar och större skärmstorlekar på mobiltelefonerna.

Ladda ner hela rapporten: www.criteo.com/resources/mobile-commerce-q1-2015

Läs mer: 2017 är mobilen störst inom e-handel

Fakta

I år storsatsar vi på Webbdagarna Malmö med ett helt nytt tvådagarsprogram på nybyggda Clarion Malmö Live. Här levererar svenska och internationella talare inspiration i världsklass, konkreta tips och en överblick av de digitala trenderna som påverkar affärslivet mest just nu. Läs mer och boka plats: webbdagarna.se/malmo