Linkedin har etablerat sig som en ledande tjänst för att bygga karriärfrämjande nätverk och rekrytera personal, men här finns mer än så att hämta. Linkedin Pulse samlar utbildande och inspirerande texter från kända och okända namn i olika branscher. Nu lanseras också nya tjänsten Linkedin Elevate, som bygger på att företagets anställda ska agera ambassadörer och sprida kunskap om företaget de jobbar på i sina personliga nätverk.

Läs mer: Så tajmar du rätt i sociala medier

Enligt Linkedin har den genomsnittlige användaren tio gånger fler kontakter än ett företag har följare. Tanken är att företaget kan nå ut till denna stora, och relevanta, personkrets genom att dra nytta av sina anställdas färdigheter i sociala medier. Det har dessutom visat sig att de flesta har större förtroende för information som kommer från anställda på företaget i stället för direkt från ledningen.

Linkedin
Linkedin Elevate kommer att bli tillgängligt för alla företag under det tredje kvartalet i år.
Hur fungerar då Linkedin Elevate rent praktiskt? Elevate är en app för IOS, Android och dator som förser dina anställda med rekommenderat och relevant innehåll från Linkedin Pulse och Newsle som de uppmanas att dela i sitt nätverk, både i Linkedin och Twitter. Det går att schemalägga poster så att de får maximal effekt. Ett inbyggt statistikverktyg ger dig sedan siffror som visar hur dina anställdas agerande påverkar trafiken till din sajt, antalet nyrekryteringar eller följare i Linkedin.

Linkedin Elevate är än så länge endast tillgängligt för särskilt inbjudna företag, men produkten kommer att lanseras skarpt under det tredje kvartalet i år. Enligt Linkedin har man jobbat med kunder som Adobe och Unilever under testperioden.

Läs mer om Linkedin Elevate: https://business.linkedin.com/elevate

Fakta

I år storsatsar vi på Webbdagarna Malmö med ett helt nytt tvådagarsprogram på nybyggda Clarion Malmö Live. Här levererar svenska och internationella talare inspiration i världsklass, konkreta tips och en överblick av de digitala trenderna som påverkar affärslivet mest just nu. Läs mer och boka plats: webbdagarna.se/malmo